Skupina Renault se je odločila, da svoje moštvo formule 1 za sezono 2021 preimenuje v Alpine. Znamka Alpine je že prepoznana po nastopanju na vzdržljivostnih dirkah in v rallyju.

Pogonski sklop moštva bo še naprej deležen znanja in izkušenj Skupine Renault, ohranjeno pa tudi njegovo ime E-TECH.

Podpis novih sporazumov Concorde, ki določajo tudi omejitev proračunov in uvedbo novega tehničnega pravilnika s sezono 2022, potrjuje, da je Skupina bolj kot kdajkoli odločena vrniti se na zmagovalne odre in zmagovati v novih barvah svojega moštva.

Cyril Abiteboul, vodja moštva Renault DP World F1 Team: »Ta sprememba prihaja v ključnem trenutku na poti moštva in športa. Alpine v svet formule 1 prinaša nov pomen, nove vrednote in nove barve skupaj s tekmovalnim duhom iz drugih okolij in francosko ustvarjalno okretnostjo. To bodo aduti v pripravah na spremembe v letu 2022. Nov regulativni in finančni okvir bo vzpostavil pogoje za avtomobilski šport, bo bolj pravičen pri razdelitvi prihodkov, bolj enostaven in napredno voden. Uvedba »proračunske kapice« bo končala stroškovno tekmo in sodelujočim moštvom, podpisnikom sporazumov omogočilo vrednotenje po njihovi športni vrednosti. Alpine ima v formuli 1 svoje mesto in se lahko poteguje za zmago

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here