Ta električni SUV kot prvi serijski model češke avtomobilske znamke temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen.

Škoda Enyaq iV združuje zadnji ali štirikolesni pogon, doseg do 510 kilometrov (po kriterijih WLTP) in Škodino značilno prostornost. Pri Škodi pravijo, da je v notranjosti podobno prostoren kot Škoda Kodiaq, čeprav v dolžino meri manj kot Škoda Octavia.

Na voljo so tri velikosti baterije in pet zmogljivostnih stopenj – od 109 do 225 kW. Priklopna obremenitev znaša do 1.400 kilogramov (pri 8-odstotnem naklonu) oz. 1.200 kilogramov (pri 12-odstotnem naklonu).

Novi SUV ima povsem nov koncept notranjosti s paketi Design Selection namesto s klasičnimi opremskimi paketi in s povsem na novo strukturirano ponudbo.

Nekaj prav posebnega je ekskluzivna, na 1895 primerkov omejena serija Enyaq iV Founders Edition, ki v jubilejnem letu simbolizira uspešno 125-letno zgodovino podjetja.

Takoj po svetovni premieri novega Škode Enyaqa iV bo v mnogih državah mogoče prednaročiti osnovno in tudi druge izvedbe modela ter ekskluzivno in zelo bogato opremljeno posebno serijo Founders Edition. Ta je omejena na 1895 vozil in je poklon uspešni zgodovini podjetja, ki sta ga pred 125 leti ustanovila Václav Laurin in Václav Klement. Vsako vozilo iz serije Founders Edition bo označeno s posebno ploščico z zaporedno številko, izdelano v češki manufakturi kristala Preciosa, ki bo krasila večfunkcijski usnjen volan. Vozila bodo predvidoma dobavljena v letu 2021.

Sprednji del Enyaqa iV s kristalastim videzom osvetljuje 130 LED-diod – to je oblikovalski element, ki ga poznamo že od študije Škoda Vision iV. Za serijo Founders Edition sta na voljo dve različici motorne baterije in dve barvi laka. Poleg tega ima 21-palčna aluminijasta platišča, športni ščitnik na sprednjem in zadnjem odbijaču ter paket Design Selection ecoSuite s trajnostno strojenim usnjem.

Osrednji zaslon s 13-palčno diagonalo je največji v vseh od Škodinih modelov, poleg tega je Enyaq iV ves čas online in pametno povezan. Polnjenje baterije in predklimatiziranje notranjosti lahko upravljamo na daljavo prek aplikacije
Škoda Connect.

Med novimi asistenčnimi sistemi velja omeniti Travel Assist z razširjenim obsegom delovanja ter daljinsko vodeno in naučeno parkiranje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here