Prva zmaga Charlesa Leclerca le prišla, a z žalostnim priokusom.

Na sobotni dirki Formule 2 je mladi Francoz Anthoine Hubert, dirkač ekipe BWT Arden izgubil nadzor v izhodu iz Raidillona ter ga zaneslo v ograjo iz gum na zunanji strani. Dirkalnik je odbilo nazaj na stezo. Z vso hitrostjo je v stran priletel Juan Manuel Correa.

Anthoine je v otroštvu v gokartih dirkal skupaj z Leclercom, Gaslyem in Oconom, lani pa se je še posebej uveljavil z naslovom prvaka v Formuli 3. Brez dvoma smo veliko prezgodaj izgubili velik talent.

(Vir: Sky Sports)

Leclerc daleč najhitrejši na kvalifikacijah

Razlika več kot sedmih(!) desetink pove dovolj, kako dober je bil krog Monačana za najboljši štartni položaj. Njegov moštveni kolega Vettel se je kvalificiral drugi, kar je pomenilo, da je Ferrari zasedel prvo štartno vrsto – zadnjič je bilo to v Bahrajnu.

Vrhunci kvalifikacij (6:05)

Verstappen hotel preveč

V prvem ovinku je dirkač Red Bulla po notranji strani skušal prehiteti Kimija Raikkonena. A tam ni bilo dovolj prostora in Alfa Romeo se je skoraj prevrnil.

A kljub poškodbam je Finec lahko nadaljeval, Verstappen pač ne. Dirkalnik je tako obtičal v zidu iz gum v Raidillonu. Alex Albon, na svoji prvi dirki z Red Bullom je tako ostal brez moštvenega kolega, sam pa je štartal daleč zadaj – 17.

(Vir: F1)

Vettel pridobil v boksih, a…

Ferrari je bil prvi, ki je reagiral. V 15. krogu so poklicali Vettla, nekaj krogov kasneje pa še Leclerca. Mercedes se za postanek še ni odločil. Sebastian je z “undercutom” prišel celo pred moštvenega kolega.

A Leclerc ni rabil dolgo, da se je Vettlu približal – bil je dosti hitrejši od njega. Ferrari se je odločil, da naredi zamenjavo.

Nemec je kmalu zatem ekipi sporočil, da se je stanje gum zelo poslabšalo. Mercedesa, ki sta bila na veliko novejših gumah, sta mu preprečila stopničke.

Na koncu le dovolj

Lewis Hamilton je prav zaradi gum v zaključnem delu dirke hitro pridobival proti Leclercu v vodstvu. Dva kroga pred koncem se je že močno približal, a dirkaču Mercedesa ni uspelo priti v vodstvo. Mogoče je nesreča Giovinazzija v zadnjem krogu malo spremenila situacijo.

A če si je kdo ta dan zaslužil zmago, je bil to prav Leclerc.

Velja omeniti še Alexa Albona, ki mu je uspel odličen povratek – končal je peti (Norrisu je v predzadnjem krogu odpovedal motor, a je dirkalnik le spravil v 44. krog).

Na vrhu lestvice je situacija podobna kot pred dirko.

(Vir: F1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here