Simone Faggioli je zmagovalec ene najbolj kakovostno zasedenih izvedb dirke v Ilirski Bistrici doslej. Za zmago na 25. ponovitvi najvišje rangirane slovenske dirke je moral ugnati kopico izvrstno razpoloženih konkurentov in doseči nov rekord petkilometrske tekmovalne proge.

To mu je uspelo v prvi nedeljski vožnji, ko se je ura ustavila pri 1:57,469, kar je za več kot 2 sekundi boljši dosežek od njegovega doslej veljavnega rekorda iz sezone 2017.

Takoj za Faggiolijem sta se zvrstila Francoz Goeffrey Schatz na drugem in Christian Merli na tretjem mestu. Oba sta se prav tako spustila pod časovno mejo preteklega rekorda.

Celotne rezultate lahko preverite na TEJ POVEZAVI.

Najhitrejši slovenski predstavnik na dirki je bil Milan Bubnič, ki se je na dirko vrnil po krajši odsotnosti zaradi nesreče na GHD Gorjanci. S sveže pripravljeno Lancio je zabeležil novo zmago v generalni razvrstitvi državnega prvenstva. Drugo mesto je tokrat zasedel Rado Raspet, tretje pa Janko Čebron.

V diviziji 1 je zmagal Franci Likovič, v drugi vožnji pa se je na drugo mesto zavihtel Aleksander Buh, ki je prehitel Mateja Oblaka. Dirko divizije 2 je dobil Matevž Čuden pred Tadejem Dessardom in Matejem Benčino, v diviziji 3 pa je kot edini nastopil Vladimir Stankovič. Pokalno prvenstvo divizije 4 je pripadlo Janku Čebronu pred Maticem Kogejem in Alešem Prekom, divizije 5 (Twingo cup) pa Urbanu Jelovčanu pred Matteom Jaketičem in Špelo Brezic.

Več o dirkaškem dogajanju na 25. izvedbi GHD Ilirska Bistrica sledi na Avtoportret.si in naših družbenih omrežjih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here