Po Bahrajnu končno sreča za Ferrari v kvalifikacijah

V prvem delu sobotnih kvalifikacij so za napredovanje bili prepočasni Perez, Räikkönen, Stroll in dirkača Williamsa.

Točno, ko se je ura iztekla v drugem delu, je malo preširoko že v tistem znani šikani in zidu prvakov (Wall of Champions) je dirkač Kevin Magnussen ostalim, ki so bili še na svojem hitrem krogu onemogočil še en poskus. Tako v zadnji del niso prišli Verstappen, Kvyat, Giovinazzi, Albon in Grosjean.

V tretjem delu pa so Tifosi le prišli na svoj račun, ko je Sebastianu Vettlu uspel krog za ‘pole position’. K temu pa je tudi pripomogel slab zadnji sektor Lewisa Hamiltona. Charles Leclerc in Daniel Ricciardo sta zapolnila drugo štartno vrsto.

Krog Vettla za najhitrejši štartni položaj. (Vir: FOM)

Albon prvi nesrečnež v nedeljo

Prvi ovinek ni minil brez zlomljenih sprednjih krilc. Čeprav se spredaj ni nič zgodilo, pa to ni držalo za drugo polovico.

Alexander Albon ni mogel nikamor, ko se je znašel med Sergiom Perezom na notranji in Antoniem Giovinazzijem na zunanji strani. Prisiljen je bil obiskati bokse, kjer so mu krilce zamenjali.

Edini odstop dirke

Čeprav je komentator David Croft najprej predvideval, da je Lando Norris zadel ‘Wall of Champions’, temu ni bilo tako.

Zadnja desna zavora se je preveč pregrela in je stopila vzmetenje na zadnji desni gumi, kot je to v prenosu nekaj trenutkov kasneje predvideval Martin Brundle.

Incident, o katerem se bo govorilo še celo sezono

V 48. krogu je vodilni Vettel naredil manjšo napako in njegov dirkalnik je odneslo na travo.

Na travi s temi gumami dirkači seveda nimajo oprijema, zato bi kakršenkoli nenaden manever povzročil, da bi se dirkalnik zavrtel.

Vettel seveda ni hotel, da povzroči nesrečo tudi, ko se je ponovno pridružil na progo. Na gumah je seveda bila še trava, oprijem pa omejen, zato se je Sebastian še zelo dobro izognil nesreči.

(Vir: FOM)

Vodstvu dirke pa to ni bilo všeč, ker naj bi se Nemec nevarno pridružil nazaj na stezo. Posledično so mu podelili 5-sekundni pribitek. Ta pa pri Ferrariju kot tudi na družabnih omrežjih ni bil dobro sprejet.

Mercedes: 7/7 – Ferrari: 0/7

Sebastian Vettel sicer je zmagal na progi, a njegova prednost ni bila večja od petih sekund. Zmaga je tako pripadla Lewisu Hamiltonu, tako da 100-odstotni delež zmag Mercedesa v tej sezoni še vedno drži.

Vettel svojega dirkalnika po dirki ni parkiral na mestu za najboljše 3. Najprej celo ni hotel iti na stopničke v znak protesta, a ga je le nekdo prepričal, da naj se tam pojavi.

A tale poteza, kjer je Seb zamenjal znak za drugo in prvo mesto, je prejela neverjeten odziv navijačev.

Vettel: “Nočem, da navijači žvižgajo na Lewisa. On ni naredil nič narobe. V resnici sem užival v dirki, pa tudi publika je bila dobra. Na koncu sem le zadržal Lewisa za sabo, kar pa na koncu ni bilo dovolj.”

V prvenstvu ni dosti sprememb, Hamilton je po malo slabši predstavi Bottasa malo povečal prednost. Na tej povezavi lahko preverite stanje.

Naslednja dirka bo na sporedu 23. junija v Franciji.

Rezultati dirke. (Vir: F1)

Vrhunci dirke na tem linku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here