Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi) je v petkovih kvalifikacijah prišel do najboljšega štartnega položaja, 0,181 sekunde pred rivalom Nicholasom Latifijem (DAMS).

Ta krog s časom 1:28,031 si lahko pogledate v spodnjem videu.

Krog Ghiotta za ‘pole position’. (Vir: FOM)

Glavna dirka

Štart Italijana pa je bil pravo nasprotje njegovega kroga dan prej. Iz prvega mesta je padel navzdol na 7. mesto, pozneje pa celo na zadnje mesto.

Dober štart pa je uspel njegovemu moštvenemu kolegu Guanyuju Zhouju, ki je s tretjega mesta prišel na prvo.

A že krog kasneje je Bernd Mayländer (varnsotni avto) moral na progo, Giuliano Alesi (Trident) je takole končal v pesku.

Že v sedmem krogu (od 37-ih) sta se vodilna odločila za postanek – ta je v glavni dirki obvezen.

Težave so se nadaljevale za ART Grand Prix, Nikita Mazepin je bil drugi dirkač, ki je odstopil.

Kanadčan Latifi pa seveda ni bil zadovoljen z drugim mestom in je v 31. krogu le prišel mimo virtualnega vodstva na dirki – spredaj so bili še dirkači, ki še niso šli v bokse.

Luca Ghiotto je po težavah na štartu le prišel do dobrih točk na 4. mesto, Jack Aitken (Campos) pa je prehitel Zhouja za 2. mesto.

Latifi pa je bil do konca dirke neustavljiv in je slavil 3. zmago od možnih 5-ih.

Sprint dirka

Callum Ilott (Sauber Junior Team) je na glavni dirki prišel do svojih prvih točk, a bolj pomembno je to, da je sprint dirko štartal z najboljšega položaja (‘reverse grid’ pravilo).

A spet je 3. štartna pozicija prinesla največ, Antoine Hubert je prišel v vodstvo. A ni trajalo dolgo, da smo dobili varnostni avto – zagorel je dirkalnik Nobuhara Matsushite (dirkač ni bil poškodovan).

Po restartu je bil zgleda odlično razpoložen Nyck De Vries (ART GP), v 8. krogu je po notranji strani prehitel vodilnega Francoza.

Tri kroge kasneje je tudi Ilott prišel mimo Huberta, v istem ovinku.

Luca Ghiotto, ki se seveda bori za prvenstvo, je odvzel nekaj točk Latifiju, ko je tudi on prehitel Huberta za 3. mesto in mu ukradel stopničke.

Zadnji, 26. krog je bil napolnjen z akcijo. Ghiotto je pridobil še eno mesto, Schumacher pa je dobil 5-sekundni pribitek za nesrečo z Aitkenom. Nyck De Vries pa je tako slavil prvo zmago v tej sezoni.

Latifi in Ghiotto sta sedaj 26 točk narazen, DAMS pa ima točko manj prednosti pred UNI-Virtuosi Racingom. Celotno točkovanje si lahko ogledate tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here