Bird je tako dirkač, ki je zmagal v prav vsaki sezoni. Presenetila sta tudi novi ekipi Porsche in Mercedes, Lotterer je bil namreč drugi, Vandoorne pa tretji.

Najprej pojasnilo, zakaj se je prva dirka začela v petek: v Savdski Arabiji je vikend na petek in soboto. Ker jutri sledi še ena dirka, so organizatorji dali to dirko na petek.

Čez premor smo videli kar nekaj sprememb, v prvenstvo sta prišli novi ekipi Porsche in Mercedes ter novi dirkači (prvak F2 Nyck De Vries, Brendon Hartley…). Seveda pa je največ oči bilo uprtih na Jean-Eric Vergna, prvaka sezon 4 in 5, ki bo branil naslov.

Ampak v kvalifikacijah se ni dobro začelo – v prvi skupini se je zgodila podobna situacija, kot pri F1 letos v Monzi. Na koncu nihče iz te skupine ni prišel v Super Pole. So pa Sims, Vandoorne, De Vries, Mortara, Bird in D’Ambrosio bili dovolj hitri za še en krog, ki je štel za najboljši štartni položaj.

Alex Sims je že lani pokazal, kako hiter je lahko, tokrat je konkurenco premagal za 0,276 sekunde. Bird, najhitrejši po prvem delu kvalifikacij, je naredil napako.

Dirkač BMW-ja se je hitro pognal s črte in zgledal nepremagljiv. Vrstni red se v ospredju ni spremenil.

Malo strahu za varnostni avto je prišlo, ko je Sebastien Buemi obtičal na stezi, a so njegov dirkalnik brez težav odstranili s proge.

Nyck De Vries je kmalu izpadel iz bitke za zmago, ko se je malo uštel s strategijo ‘Attack Mode-a’, načina, ki za 4 minute motorju doda 35kW energije. Vsak dirkač mora med dirko dvakrat zapeljati skozi aktivacijsko cono, kjer izgubiš nekaj dragocenega časa.

Razočaran je bil Jean-Eric Vergne, ki je malo po polovici dirke zaradi tehnične okvare zapeljal v bokse in odstopil z dirke.

Dirka pa se je zares razživela, ko je Vandoorne z odličnim manevrom prehitel Simsa v vodstvu, to pa je izkoristil še Bird. V ozadju pa se je tiho približeval Andre Lotterer.

Vandoorne je moral še enkrat izkoristiti Attack Mode. Čeprav je Bird že dvakrat uporabil ta način, je še vseeno prehitel Vandoorna za vodstvo. Z nekaj minutami do konca pa je nesreča Daniela Abta pomenila, da je na progo moral varnostni avto.

Sam Bird je brez težav zadržal vodstvo in tako zmagal prvo dirko sezone. Mercedesova strategija z Attack Modom pa je dala Lottererju drugo mesto, Vandoorne pa je le prišel na druge stopničke kariere. Dosedanji prvaki Buemi, di Grassi in Vergne so vsi ostali brez točk.

Rezultati dirke. (Vir: @FIAFormulaE – Twitter)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here