Na res dramatični dirki v Diriyahu je po včerajšnji smoli Britanec končno pretvoril pole position v zmago, zmagovalec prve dirke Sam Bird pa ostal brez rezultata.

V kvalifikacijah se je znova pokazalo, kako težko delo ima prva skupina (najboljših 6 v prvenstvu). Proga je takrat najmanj čista. V Super Pole je uspelo priti Simsu, Buemiju, di Grassiju, Evansu, D’Ambrosiu in Da Costi. Znova pa se je izkazal Alexander Sims v BMW-ju, ki je v svojem najhitrejšem krogu kljub temu momentu premagal Buemija za 0,220s.

Zaradi nesreče na treningu je Jean-Eric Vergne bil prisiljen štartati zadnji – prejel je namreč kazen za menjavo baterije.

Še preden se je dirka zares začela, je odstopil Jerome D’Ambrosio. Tehnične težave so prizemljile njegovo Mahindro.

Štart je minil brez posebnosti, vsi dirkači so lepo in brez nesreč šli skozi prvi ovinek. Nekaj časa je minilo, a ko je s 33 minutami do konca Da Costa skušal prehiteti Buemija za 2. mesto, se to ni izšlo najbolje.

Dober rezultat za Švicarja je splaval po vodi, Portugalec pa je kmalu dobil kazen. A ni dolgo minilo, ko smo videli še eno nesrečo.

Mitch Evans in Sam Bird sta imela tesno dirko, a naenkrat je zmanjkalo prostora. Evans, na notranji strani, je delno zavrtel vodilnega v prvenstvu, a konec njegove dirke je prišel, ko ga je Pascal Wehrlein v naslednjem ovinku dokončno zavrtel v zid.

To pa na žalost še ni bil konec nesreče za Envision Virgin Racing, le nekaj minut zatem je tudi Robin Frijns doživel izlet v zid. Ekipa je tako ostala brez točk na tej dirki.

Restart po varnostnem avtu je bil zanimiv. Nekateri dirkači so šli skozi cono za Attack Mode, nekateri pa ne, a še vedno je Maximillian Günther kar nenadoma prišel na 2. mesto, takoj za svojega moštvenega kolega. Izkazalo se je, da je druge dirkače prehitel pred dovoljeno črto (Safety car line).

BMW-ja sta tako ciljno črto prečkala 1. in 2., z Lucasom Di Grassijem na 3. mestu. Alex Sims je bil varen, njegova zmaga je bila namreč zagotovljena. A žirija dirke je Güntherju dodelila kazen vožnje skozi bokse (24 sekund časovno), kar je pomenilo, da ni več na stopničkah.

Di Grassi je bil tako promoviran na 2. mesto, Stoffel Vandoorne pa na 3. mesto, isti rezultat kot včeraj. Z zmago je Sims tudi prevzel vodstvo v prvenstvu, ki se nadaljuje 18. januarja v Čilu.

Rezultati dirke. (Vir: @FIAFormulaE – Twitter)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here