Zaradi preštevilnih odpovedi posameznih dirk v letošnji sezoni so se pri FIA odločili, da dokončno odpovedo letošnjo sezono evropskega gorskegahitrostnega prvenstva in evropskega gorskohitrostnega pokala.

Koledar evropskega prvenstva je originalno vseboval 12 prireditev v prav toliko državah, sezona pa bi trajala od aprila do septembra. Na današnji dan je bilo 9 od 12 dirk že uradno odpovedanih brez možnosti, da bi jih izvedli kasneje v letošnjem letu. Tudi v gorskem pokalu je že odpadla več kot polovica dirk.

Sezona s tako majhnim deležem izvedenih prireditev bi bila seveda sila neregularna, zato komisiji Fie za gorske dirke ni preostalo drugega, kot da jo za letošnje leto odpove.

Predsednik komisije FIA za gorskohitrostne dirke, Imad Lahoud, je ob tem povedal: “Odločitev je bila za nas težka, a v okoliščinah razumna. Sezona 2021 bo prinesla širok nabor novosti, ki se jih že zelo veselimo. Še posebej gre za uvedbo “faktorja zmogljivosti” dirkalnikov (“Performance factor”) za vozila kategorije 1 gorskohitrostnega evropskega prvenstva, pokala in Mastersa.”

Kaj omenjena odpoved pomeni za dirko v Ilirski Bistrici, bomo videli v prihodnjih tednih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here