Za Markom Kastelicem je druga dirka letošnjega tekmovanja WSK Open Cup, ki je bila na sporedu na dirkališču Adria v Italiji. Kastelic se je ponovno odrezal zelo dobro, še posebej, če upoštevamo, da je bila to šele njegova druga dirka v razredu OK, v katerega je prestopil pred nekaj tedni.

V ekipi Forza so ocenili, da se je Mark že sposoben spoprijeti s precej starejšimi tekmeci v še močnejšem razredu OK, zato je dirkač iz Ivančne Gorice sprejel ta izziv in takoj upravičil visoka pričakovanja. Tudi na njegovi drugi dirki v OK se je namreč kvalificiral v finale. »Razred OK je seveda naslednji korak in tukaj so dirkalniki še hitrejši in močnejši, predvsem pa je konkurenca še bolj ostra. Večina dirkačev je namreč precej starejših od mene, mnogi že nekaj sezon vozijo v tem razredu, a se izziva nisem ustrašil. Nasprotno, hotel sem dokazati, da sem lahko hiter tudi v tem razredu in mislim, da mi je šlo tudi to pot dobro,« je ocenil prestop v OK Mark Kastelic.

In res, v finalu je namreč startal s 27. mesta, a bi lahko bil še precej mest višje, žal pa se mu je v polfinalni vožnji pripetila manjša nepazljivost in je v cilj pripeljal z rahlo premaknjenim sprednjim odbijačem, kar po pravilih pomeni 5 dodatnih kazenskih sekund. A to ga ni ustavilo v finalni dirki, ko je v 14 krogih pridobil osem mest in dirko končal kot 19. »Ni bilo lahko. Vozil sem z manjšimi bolečinami v rebrih, na prejšnji dirki sem se rahlo poškodoval, a sem stisnil zobe. Prav tako je bilo težko na ponovnem startu, saj so se gume povsem ohladile in je padel tlak zraka v njih. Vseeno sem zdržal, zato moram biti zadovoljen s to uvrstitvijo,« je še dodal Mark.

Organizator je namreč po vsega štirih krogih dirke zaradi hude nesreče treh dirkačev ustavil dirko. Dirkači so lahko nadaljevali šele po treh urah čakanja, ko so ponesrečene dirkače ustrezno zdravstveno oskrbeli. 

»Nesreča je bila huda, upam, da ni bilo kaj hujšega. Na startni vrsti tako nismo imeli nobenih informacij, a vse skupaj smo morali potem odmisliti in se osredotočiti na svojo vožnjo. Vsem vpletenim seveda želim, da se čim prej pozdravijo,« je povedal Mark Kastelic.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here