Končan je predzadnji reli slovenskega prvenstva, na katerem je Rok Turk z zmago predčasno osvojil naslov državnega prvaka, tesne boje vse do cilja pa smo ponovno videli predvsem v drugi diviziji. Popeskan asfalt je v veliki meri krojil dirko, nekaj zmede (in skoraj nesreča) pa je bilo na krožni hitrostni preizkušnji pri ne povsem posrečenem spuščanju več dirkačev na traso.

Jan Medved je s svovoznikom Izidorjem Šavljem že včeraj izgubil precej časa, ko je na prvi krožni hitrostni preizkušnji dohitel počasnejšega tekmeca in danes mu ni uspelo nadoknaditi tako izgubljenega časa. Na koncu se je to izkazalo za ključno saj je za zmagovalcem v svoji diviziji zaostal pol minute, za drugim mestom pa 15 sekund. Končal je kot četrti v svojem razredu in na šestem mestu absolutno med 
slovenskimi dirkači.

“Ne morem biti zadovoljen, čeprav sem dirkal dobro. Ne vem zakaj se me drži smola, ampak s časi na hitrostnih preizkušnjah sem kljub temu pokazal, da sem hiter in da se še vedno lahko borim za stopničke, kar mislim dokazati na zadnjem reliju sezone v idriji,” je v cilju nekoliko razočaran, a optimističen povedal Jan Medved.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here