S podporo hrvaške in srbske zveze za avtomobilski šport (HAKS in SACSS) je glavni organizator Aleksandar Rajkov na Grobniku predstavil novo mednarodno tekmovanje Renault Megane R.S. Trophy pokal, ki bo potekalo v naslednjih treh letih (2020-2022).

Šlo bo za pokal, v katerem bodo vozili udeleženci iz držav nekdanje Jugoslavije, dirke pa bodo potekale na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji.

Dirkalniki bodo identični. Šlo bo za Renault Megane R.S. Trophy, ki jih poganja 1,8-litrski turbobencinski motor s 300 KM.

Organizator na dirkah pričakuje od 20 do 25 vozil. V sezoni bo potekalo vsaj 12 dirk, razdeljenih na šest tekmovalnih vikendov. Pokal bo potekal na stezah v Zagrebu, na Grobniku, v Banja Luki, Novem Sadu ter Beogradu. Omenja se tudi morebitna gostovanja na Hungaroringu, Slovakiaringu in podobnih dirkališčih.

Organizator tekmovanja je Auto Club Star Racing iz Fažane, ki je zahvaljujoč hrvaškemu uvozniku Renault Nissan Hrvatska d.o.o. dobil posebne pogoje za nakup vozil, seveda z željo, da bi se tekmovanju priključilo čim več voznikov. Poskrbeli so tudi za zavarovanja.

O nastopih slovenskih predstavnikov za zdaj še ni informacij, prav tako pa organizator za zdaj žal tudi ne načrtuje dirke na poligonu Gaj v Cerkljah ob Krki.

2 KOMENTARJI

    • Več od navedenega nam organizator pokalnega tekmovanja ni sporočil. Predvidoma naj bi šlo za dirko na improvizirani stezi (mestna dirka, letališče …).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here