Čeprav voznike Citroënovega dirkalnika C3 Rally2 še vedno pestijo številne težave, so ta vikend v Monte Carlu kljub temu zadovoljni s prikazanim.

Že prvi dve hitrostni preizkušnji relija Monte-Carlo, ki sta se odvijali v nepredvidljivih vremenskih razmerah ob vznožju Alp in z vožnjo čez legendarni visokogorski prelaz Col de Turini, sta se izkazali za velik test za posadke. Eric Camilli je na cilju uvodne etape dirke WRC2 povedel.

Tudi Citroënov dirkač Stéphane Lefebvre se je v letošnji sezoni odločil tekmovati z dirkalnikom C3 Rally2 v programu WRC2. Dirkalnik C3 Rally2 dobro pozna že od njegovih prvih WRC nastopov leta 2018. Nad posodobitvami za sezono 2022 je bil navdušen in v tretji hitrostni preizkušnji mu je uspelo osvojiti prvo etapno zmago v konkurenci WRC2, ki jo je posvetil svojemu sovozniku Andyju Malfoyju, s tem pa je v skupnem seštevku tudi prevzel mesto vodilnega. Na seznam najboljših se je zavihtel tudi Yohan Rossel, zmagovalec prvenstva WRC3 v sezoni 2021, ki se dosegel dve etapni zmagi, Lefebvre pa je zmago slavil na treh etapah.

Voznikom Citroena je uspelo od začetka relija Monte-Carlo osvojiti več etapnih zmag WRC2, a so naslednje HP terjale svoj davek. Eric Camilli je moral vreči puško v koruzo po peti hitrostni preizkušnji, Stéphane Lefebvre pa je zaradi prebite gume odstopil na deveti hitrostni preizkušnji.

Yohan Rossel je po letošnjem prestopu v prvenstvo WRC2 z dirkalnikom C3 Rally2 hitrostne preizkušnje redno zaključeval na enem izmed prvih dveh mest. Čeprav je na koncu osvojil “le” skupno šesto mesto, je uspel osvojiti največ točk na preizkušnji Power Stage.

Zanimiv je bil tudi nastop Američana Seana Johnstona z dirkalnikom C3 Rally2. Tekom celotnega relija je deloval zelo umirjeno, s preudarnim pristopom pa si je uspel privoziti celo končno četrto mesto oziroma najboljšo dosedanjo uvrstitev na reliju prvenstva WRC2.

Z devetimi etapnimi zmagami na letošnjem reliju Monte-Carlo WRC2 je bil dirkalnik C3 Rally2 celo najbolj uspešen, s tem pa so Citroenove posadke napovedale hud boj v tej “drugi ligi” svetovnega relija.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here