Sébastien Ogier je skupaj s svojim sovoznikom Julienom Ingrassio dosegel rekordno osmo zmago na legendarnem reliju Monte Carlo.

Za Ogierja in Ingrassio je to že petdeseta zmaga v reli seriji FIA World Rally Championship, s čimer sta postala šele druga naveza v zgodovini, ki se jima je posrečil tovrstni podvig. Poleg tega je to sploh prva zmaga za Toyoto na reliju Monte Carlo po vrnitvi v serijo WRC leta 2017. Sicer je to že četrta zmaga na reliju Monte Carlo v zgodovini znamke Toyota, tokratno zmagoslavje pa prihaja točno na trideseto obletnico prve zmage leta 1991.

Sébastien Ogier: “Ko sem kot otrok gledal ta reli, sem si zaželel, da bi tudi sam nekoč postal reli voznik. In sedaj sem tukaj dosegel že svojo osmo zmago. Če bi si moral med vsemi rekordi izbrati samo enega, bi se odločil za tega. Zato so me na odru za zmagovalce prevzela čustva. To tudi potrjuje pravilnost moje odločitve, da dirkam še eno sezono.”

Zdaj med 26. in 28. februarjem sledi Arctic Rally na Finskem, ki bo nadomestil reli po Švedski. To bo tudi edini povsem zimski reli v letošnji seozni. Odvijal se bo v okolici Rovaniemija, ki je prestolnica najbolj severne regije Finske. Dirkači bodo tam izpostavljeni arktičnim razmeram, saj so ceste prekrite z debelo plastjo snega in ledu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here