Novi C4 je najpomembnejše lansiranje za Citroen v letu 2021.

Odslej gre za trendovskega CUV-ja – torej model, ki združuje nekoliko višji odmik od tal in bolj aerodinamično/kupejevsko obliko. Na voljo bo tudi popolnoma električna različica.

Novinec prinaša nov oblikovni jezik za znamko Citroen. Hitro boste opazili nov svetlobni podpis v obliki črke V in nove prednje žaromete v polni LED tehnologiji.

Notranjost je povsem nova in digitalizirana. Izstopa 10-palčni osrednji zaslon na dotik. Gumbi klimatske naprave so še naprej fizični. Pred voznikom je nov digitalni zaslon merilnikov in projekcijski zaslon na ločenem “stekelcu”.

Prtljažnik ima prostornino 380 litrov in je dvonivojski.

Kupec bo lahko izbiral med popolnoma električno izvedenko, bencinskimi in dizelskimi motorji. Največ bo predvidoma 1,2-litrskih bencinskih motorjev (130 KM).

Električna različica bo razpolagala z baterijo kapacitete 50 kWh, ki naj bi omogočala do 350 km dosega z enim polnjenjem (WLTP).

Začetna cena je 18 tisoč evrov, električna različica pa bo dražja še za 14 tisočakov. Slovenski uvoznik želi v letu 2021 prodati več kot 500 vozil in od tega približno 80 električnih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here