Foto: Citroen Racing

Potem ko se je Sébastien Ogier odločil po sezoni WRC 2019 zapustiti Citroën Racing, se francoski prizvajalec pred sezono 2020 umika iz prvenstva in zaključuje s svojim športnim programom WRC, saj za naslednjo sezono nima na voljo vrhunskega voznika.

Ekipa Citroën Racing je nameravala na prvenstvu sodelovati dve leti (2019 – 2020) z dvema dirkalnikoma C3 WRC in s posadkama Ogier/Ingrassia in Lappi/Ferm.

Glede na to, da je ekipa ostala brez Sébastiena Ogierja oziroma brez vrhunskega voznika, ki bi se lahko boril za naslov svetovnega prvaka, se je Citroën odločil predčasno prekiniti svoj program WRC.

Citroen nadaljuje s programom R5 (Foto: Citroen Racing)

Citroën bo kljub temu v letu 2020 okrepil svojo dejavnost na tekmovanjih za zasebnike v obliki večje podpore in bolj intenzivnega sodelovanja s kupci dirkalnikov C3 R5.

Na podlagi te odločitve bo Citroën marketinška sredstva osredotočil na svojo strategijo znamke, da bo lahko ob lansiranju nove generacije elektrificiranih modelov od leta 2020 bolje pripravljen na izzive energetskega prehoda.

Linda Jackson, generalna direktorica znamke Citroën pojasnjuje: “Naša odločitev o zaustavitvi programa WRC ob koncu sezone 2019 temelji na odločitvi Sébastiena Ogierja o prekinitvi sodelovanja z ekipo Citroën Racing. Več kot očitno je, da si takšne situacije nismo želeli, vendar pa si sezone 2020 ne predstavljamo brez Sébastiena. Ob tem bi se rada zahvalila članom ekipe Citroën Racing za njihovo strast in predanost. Pomemben del Citroënove zapuščine je neposredno povezan z relijem in zelo smo ponosni, da sodimo med znamke z največ naslovi v zgodovini prvenstva WRC, kar smo si prislužili s 102 zmagama in 8 konstruktorskimi naslovi. “

Jean Marc Finot, direktor PSA Motorsport je povedal: “Zahvaljujoč naši matrični organiziranosti bodo lahko naši strokovnjaki, ki so strastni privrženci avtomobilskega športa, še naprej izkazovali svojo nadarjenost v športnih disciplinah na tistih prvenstvih, na katerih sodelujejo ostale znamke skupine PSA.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here