Težke razmere v Argentini so zaznamovale peto preizkušnjo letošnje sezone.

V četrtek zvečer se je vse skupaj začelo s superspecialom, na katerem je Tänak bil od Ogierja hitrejši za 1,6 sekunde.

Petek

V petek zjutraj je že pred začetkom dogajanja prišla novica, da je HP3 Amboy-Yacanto odpovedan zaradi zaradi slabih razmer in cest na etapi.

Z odpovedjo 3. HP so tako morali dirkači v petek premagati 6 brzincev. Mikkelsen je na 4. HP izgubil nekaj sekund s preluknjano gumo. Lappi pa je imel manjši moment in je tako kot Norvežan tudi končal s preluknjano gumo.

Popoldne je vodilni Meeke zašel v težave, izgubil je tretjo prestavo. A to ni bila edina Toyota s problemi, Tänak (ki je prevzel vodstvo) je imel probleme s pogonsko gredjo. Tudi Lappi je po dopoldanskem delu zašel v še večje težave, njegov dan se je končal z nesrečo.

Neuville je po tako vodil po prvem dnevu, 11,9 sekunde pred rivalom Ogierjem.

Sobota

Drugi dan se je začel z veliko nesrečo posadke Elfyn Evans / Scott Martin. Valižan je izgubil nadzor nad dirkalnikom, ki pa je nato zletel naravnost v skalo.

Meekova Toyota je po problemih prejšnji dan spet mešala štrene britanski posadki, tokrat zavore niso delovale pravilno. Kljub tem težavam je Kris uspel priti na ‘virtualni podium’ pred aktualnega prvaka, Francoz je imel probleme s servo volanom.

Mladi Bolivijec Marquito Bulacia je v soboto dopoldne doživel verjetno najslabšo nesrečo njegove kariere.

Pozneje pa se je Tänakov dan iz skoraj perfektnega preobrnil v slabega. Tehnične težave so takrat drugouvrščenega oddaljile od stopničk, izgubil je slabih 15 minut.

Zelo dobro je izgledalo v ekipi Hyundaija, posadke so bile namreč razvrščene na 1., 2. in 5. mestu. Posadka Neuville / Gilsoul je močno vodila pred posadko Mikkelsen / Jaeger.

Nedelja

Dirkačem so ostale samo še 3 hitrostne preizkušnje od 18-ih.

Kris Meeke je dobil 10-sekundni pribitek, ki pa ga je s svojo perfektno vožnjo praktično izničil. Znova je prehitel Ogierja, ki mu na tem rallyju preprosto ni našel pravega ritma.

Na Power Stageu El Condór je Ogier le pokazal, kako hiter je lahko in z najmanjšo prednostjo osvojil 5 dodatnih točk. Razvrstitev Power Stagea:

  1. Ogier | 13:02,1 | 5 točk
  2. Latvala | +0,1 | 4
  3. Neuville | +4,6 | 3
  4. Sordo | +5,0 | 2
  5. Tänak | +5,9 | 1

A nihče ni mogel ustaviti Neuvilla, ki je povedal: “Ponosen sem na kar smo naredili. Imeli smo odličen avto in počutil sem se odlično. Cela ekipa trdo dela in vidi se napredek. Rezultat je seveda dober, ampak prihodnji rallyji bodo lahko težji.”

Thierry je tako prednost povečal na 10 točk pred Ogierjem, Hyundai pa na 37 točk pred Toyoto. Celotno točkovanje je na voljo na tej povezavi.

Rezultati rallyja. Vir: WRC

Po smoli Greensmitha in Bulacie je zmago v WRC 2 Pro tako osvojil Mads Østberg.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here