Dirkači Formule 2 so v Bakuju opravili drugi postanek sezone.

Glavna dirka

Nobuharu Matsushita, Nyck De Vries in Luca Ghiotto so bili najhitrejši v kvalifikacijah. Na štartu glavne dirke je De Vries z dobrim štartom hitro prišel mimo Matsushite, a najboljši štart je uspel Aitkenu z osmega na drugo mesto.

Najslabši štart pa je “uspel” ekipi Tridenta, moštvena kolega Alesi in Boschung sta se zaletela. Varnostni avto je bil na stezi 5 krogov.

V 6. krogu je Matsushita zapeljal v bokse in odstopil. Latifi je prišel mimo Aitkena na 2. mesto. Že naslednji krog so dirkači zapeljali v bokse, vodilni De Vries pa je imel zelo počasen postanek.

Aitken je le prevzel vodstvo in ga je tudi obdržal do konca. A ni še bilo konec – v 18. krogu je Zhou se je komaj izognil Correi, a je ob tem pristal v zidu.

Ob restartu je sledila še ena nesreča, Sette Camara jo je odnesel najslabše. Sledil je varnostni avto (še enkrat). Dirka se je nadaljevala, a bil je presežen časovni limit ene ure. Tako je zmago na glavni dirki prvič slavil Jack Aitken z ekipo Campos Racing. Nyck De Vries drugi in Jordan King tretji.

Vrhunci glavne dirke.

Rezultati glavne dirke. Vir @FIA_F2

Sprint dirka

Na dirki, kjer samo 8 dirkačev osvoji točke in kjer običajno ni postankov, je z najboljšega položaja štartal Nikita Mazepin – na glavni dirki je bil osmi, kar se za sprint dirko prevede v ‘pole’.

A na štartu je Gelael hitro prišel na prvo mesto, a spet je Mercedes AMG GTR moral na progo, prišlo je do trčenja med Calderonovo, Boschungom in Deletrazom.

V 6. krogu je vodilnemu v prvenstvu uspelo priti mimo dirkača PREMA Racinga. Kanadčan Latifi je vodstvo uspešno zadržal do cilja.

Spet so sledile nesreče. Giuliano Alesi je pristal v zidu, drugič smo imeli varnostni avto. Ob restartu pa so Ghiotto, King in Mazepin v 2. ovinku in zaključili z dirko; 3. in zadnji varnostni avto.

Tako kot prejšnji dan se je namesto števila krogov gledalo čas. Ob restartu sta ostala 2 kroga.

Nicholas Latifi je z drugo zmago v sezoni še povečal prednost v prvenstvu. Velja pa omeniti prve stopničke Juana Manuela Corree, ki je končal drugi. Aitken pa je prišel mimo De Vriesa za tretje mesto.

Vrhunci sprint dirke.

Rezultati sprint dirke. Vir @FIA_F2

Latifi pred Aitkenom vodi za 19 točk, celo razvrstitev pa najdete na tej povezavi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here