Foto: wrc.com

Koledarju Svetovnega rally prvenstva se pridružuje tudi Rally Estonija, ki bo potekal od 4. do 6. septembra. Estonija bo s tem postala 33. država gostiteljica rallyja za svetovno prvenstvo.

Foto: wrc.com

To pa ni edina sprememba v koledarju letošnje sezone. Rally po Sardiniji bo po novem na sporedu od 29. oktobra do 1. novembra namesto predvidenega datuma v juniju, argentinski rally pa je dokončno odpovedan.

Foto: wrc.com

Tako kaže, da bo letošnja sezona obsegala najmanj osem prireditev. No, na uradni spletni strani WRC-ja pa medtem sporočajo, da potekajo pogovori tudi z belgijskimi organizatorji Ypres Rallyja, polega tega pa tudi s hrvaško avtošportno zvezo (HAKS). Več informacij o pogovorih za zdaj ne razkrivajo.

Foto: wrc.com

Letos so bili v WRC na sporedu trije rallyji – Monte-Carlo, Švedska in Mehika. Na lestvici trenutno vodi Sébastien Ogier (Toyota), drugi je Elfyn Evans (Toyota), tretji pa Thierry Neuville (Hyundai). Aktualni prvak Ott Tanak, ki bo prvi zvezdnik domačega rallyja v Estoniji, je za zdaj poleg odstopa zabeležil dve drugi mesti in skupno zaseda peto mesto na lestvici.

Foto: wrc.com

WRC koledar za sezono 2020*

ROUNDRALLYDATE
1.Monte-Carlo23.-26. januar
2.Švedska13.-16. februar
3.Mehika12.-15. marec
4.Estonija4.-6. september
5.Turčija24.-27. september
6.Nemčija15.-18. oktober
7.Italija29. oktober-1. november
8.Japonska19.-22. november

* Belgijski Ypres Rally (2.-4. oktober) in rally na Hrvaškem (datum še ni določen) ostajata kot nadaljnji možnosti širitve.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here