Ekipa Toyote je prevladovala tudi na petkovih hitrostnih preizkušnjah relija Monte Carlo, saj Sébastien Ogier in Kalle Rovanperä zasedata vodilni dve mesti.

Ogier je nadaljeval v zmagovitem ritmu, s katerim je že v četrtek zvečer prevzel pobudo. V francoskih Alpah ga ni zmotila niti tehnična težava, zaradi katere je moral v zadnjih dveh hitrostnih preizkušnjah voziti brez dodatnega ojačevalnika. Elfyn Evans, ki je po četrtkovih dveh etapah minimalno zaostajal za Ogierjem, je na peti hitrostni preizkušnji izgubil več kot 40 sekund in padel na peto mesto, saj je prišel v cilj s prazno zadnjo desno gumo. A se je že popoldne pobral in bil najhitrejši na šesti hitrostni preizkušnji.

Ogier je bil najhitrejši še v sedmi etapi. Kalle Rovanperä pa je na zadnji preizkušnji dneva dosegel svojo prvo etapno zmago v sezoni in na drugem mestu v skupnem seštevku za Ogierjem zaostaja za 36 sekund.

Sébastien Ogier: “Dan ni bil najbolj preprost, imeli smo nekaj težav, vendar je splošni vtis pozitiven. V Monako smo se vrnili z lepo prednostjo in to je tisto, kar je najbolj pomembno. Danes zjutraj sem bil dve etapi brez hibridne moči in vedel sem, da se moram zelo potruditi in tvegati. Bil sem presenečen, da sem še vedno najhitrejši. K sreči smo težavo odpravili pred popoldanskimi etapami, v katerih mi je uspelo celo nekoliko povečati vodstvo.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here