Ekipa Toyote je odlično začela sezono prvenstva WRC 2023, saj sta Sébastien Ogier in Elfyn Evans uvodni večer končala na prvih dveh mestih.

Reli Monte Carlo se je tradicionalno začel na trgu pred Casinom v Monaku. Od tam so se posadke odpravile v gore nad Kneževino na prvi dve etapi, ki sta potekali v temi. Prva etapa se je končala na vrhu znamenitega prelaza Turini.

Ogier je tam postavil najhitrejši čas, Evans pa je zaostal za 1,3 sekunde. Enak vrstni red je bil tudi v drugi etapi. Tokrat je bil Ogier hitrejši za 4,7 sekunde.

Tudi Kalle Rovanperä je dobro začel obrambo svojega naslova prvaka in po prvem dnevu zaostaja za 17,1 sekunde.

Jari-Matti Latvala (vodja ekipe): »Začetek je bil za nas fantastičen. Seb je na tem reliju vedno zelo motiviran in lahko bi pričakovali, da bo napadel že od samega začetka. Tudi Elfyn je dirkal odlično. Kalle priznava, da mu etape, ki potekajo v temi, niso pisane na kožo. Tudi Taka je začel odlično,  zaradi manjše težave je izgubil nekaj časa v drugi etapi. Na splošno so razmere zelo suhe, a treba je biti pozoren na spolzke dele.«

Sébastien Ogier: »V Monte Carlu je vedno veliko presenečenj. Zato smo lahko zadovoljni, da smo tako dobro preživeli uvodni večer. Bilo je nekaj poledenelih delov proge, ki se jih je bilo treba lotiti pametno, vendar razlike niso tako velike. To je šele začetek tega relija in jutri moramo nadaljevati v tem ritmu. Pot do cilja je še dolga.«

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here