Na stezi v Sarnu v bližini Neaplja je Mark Kastelic nastopil na tretji dirki letošnjega prvenstva WSK Supermasters. Zaradi tehničnih težav se mu je izmuznil nastop v velikem finalu, a vseeno zapušča Sarno z optimizmom pred naslednjimi dirkami. To pot je med 80 dirkači osvojil 46. mesto v razredu OKJ.

Steza v Sarnu je izredno hitra in tehnično zahtevna, a Mark se je odločno spopadal s tekmeci. Žal mu tehnika ni omogočila še boljšega rezultata. »Skozi proste treninge in vmesne dirke smo opazili, da motor ni ’tisti pravi’, da sem na dolgih ravninah precej izgubljal. Poskušali smo vse, a se zadeva ni izboljševala, zato so v zadnjem predfinalu namestili nov tovarniški motor in nenadoma so se časi izboljšali,« je povedal Kastelic.
Žal je bilo takrat že prepozno, v predfinalu je bil namreč od prvega do zadnjega kroga vpleten v neposredne boje, kar ga je stalo veliko časa in je v cilj pripeljal kot 23.

»Rezultatsko s končnim izkupičkom nisem najbolj zadovoljen, a smo vsaj našli odgovore na nekaj vprašanj, zato z optimizmom pričakujem, da bom na naslednji dirki z novim motorjem lahko precej hitrejši,« je še dodal Kastelic.

Ne smemo pozabiti, da je Mark Kastelic šele v letošnji sezoni prestopil v višji razred OKJ, a se hitro uči in pridobiva izkušnje, ekipa DPK, ki nastopa pod okriljem dirkača formule 1 Fernanda Alonsa, pa je z njegovim delom in profesionalnim odnosom izredno zadovoljna. Marka zdaj čakajo testiranja na stezi v Lonatu na severu Italije, kjer bo čez 14 dni na sporedu naslednja dirka – WSK Euro Series.

Iztok Franko
Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here