Ljubljanska ekipa Superior Engineering, ki jo sestavlja trideset študentov strojništva, elektrotehnike in računalništva iz ljubljanske univerze, se je julija in avgusta udeležila petih evropskih tekmovanj Formula Student.

Nastopili so na tekmovanjih na Nizozemskem, Madžarskem, v Italiji, Avstriji ter Nemčiji. Na vseh pet dirk so se podali z povsem novim bolidom imenovanim Svarog.

Dirkalnik z električnim pogonom na zadnji kolesi odlikujejo nizka masa, dobri pospeški in odlična vodljivost. 80 kW moči zadostuje za pospešek do 100 km/h pod 4 sekundami, baterija s kapaciteto 7,6 kWh pa omogoča, da vozniki na polno odpeljejo zahtevanih 22 km.

Mlada ekipa je na tekmovanju v Italiji dosegla drugo mesto med 26 ekipami z električnim formulami s celega sveta, kar je najboljši rezultat katerekoli slovenske ekipe na tekmovanjih Formula Student doslej.

V Italiji so v mokrih razmerah dosegli drugo mesto na vztrajnostni dirki, kar je poleg vseh ostalih dinamičnih in statičnih disciplin prineslo potrebne točke za končno mesto na stopničkah.

Izpostaviti gre tudi osmo mesto med 39 ekipami na tekmovanju v Nemčiji (FSG), ki velja za najmočnejše tekmovanje Formule Student na svetu. Dobre predstave v vseh disciplinah so ljubljanski ekipi prinesle uvrstitev, ki potrjuje, da so študenti na pravi poti, da v prihodnjih sezonah posežejo po najvišjih mestih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here