BMW Group je v letu 2019 trgu ponudil številne nove in prenovljene modele, od BMW serije 1 do prestižne osmice. Trgu so prvič predstavili tudi BMW X3M in X4M, prenovili so pogonske sklope, izboljšali baterije ter uvedli nove tehnološke rešitve v priključnih hibridih.

Navkljub padcu prodaje na avtomobilskem trgu v Sloveniji, je BMW Group s svojimi znamkami ohranil prvenstvo s tretjinskim – 32,6 % – tržnim deležem v premium segmentu.

Slovenski kupci so v letu 2019 na ceste zapeljali največ vozil BMW serije 2, sledili sta seriji, na kateri ob znamki BMW pomisli največ ljudi, in sicer BMW serije 3 in serije 5. Trend rasti športnih terencev se kaže tudi v Sloveniji in kupci so se največ odločali za BMW X1 in X3.

Mini, ki je v letu 2019 praznoval častitljivo starost 60 let, je na slovenske ceste največkrat zapeljal v svoji največji in najmanjši izvedbi. Slovenski kupci so se največ odločali za modela trivratni MINI in MINI Countryman.

BMW i3 od svojega vstopa na trg leta 2015 iz leta v leto raste v prodaji in je v celotnem obdobju najbolj prodajano električno vozilo v Sloveniji. V lanskem letu je s 113 enotami dosegel nov rekord in predstavlja drugo najbolje prodajano električno vozilo v Sloveniji.

Ena najpomembnejših novosti v letu 2020 bo BMW X3, ki bo odslej na voljo v vseh pogonskih sklopih: dizelskem, bencinskem, priključnohibridnem in popolnoma električnem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here