Reli Dakar kljub vsem varnostnim ukrepom, še naprej pobira svoje žrtve.

Včeraj je pri visoki hitrosti padel nekdanji svetovni prvak vzdržljivostnih terenskih relijev – motorist Paulo Gonçalves. Kljub takojšnji pomoči sotekmovalcev in za puščavo neverjetnemu, manj kot deset minutnem odzivnem času reševalnega helikopterja, mu ni bilo več pomoči.

“Pripeljal sem se nekaj za njim in takoj videl, da mu ne moremo več pomagati. Težko je bilo nadaljevati, saj po tem, ko vidiš kako se sotekmovalec, in to eden najboljših, smrtno ponesreči ne moreš takoj na polno odpreti plina. Čeprav skušaš vse skupaj odmislit, zagotovo dirkaš malce počasneje. Današnja etapa s 750 kilometri zato ni bila le fizično naporna in izjemno hitra, ampak predvsem psihično zelo zahtevna,” je v cilju povedal vidno pretresen Simon Marčič.

Edini slovenski dirkač na reliju Dakar je danes končal kot sedmi v svojem razredu in se s tem tudi prebil v prvo deseterico (na deveto mesto) med Originalsi. Glede na to, da etape postajajo vse težje in vse bolj peščene, kar Simonu zelo ustreza, pa ima še precej možnosti za napredovanje. Do cilja je namreč še skoraj 4000 kilometrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here