Živimo v zelo razgibani državi, kjer imamo velik nabor raznolikih športov, Slovenci pa smo med drugim znani kot hribolazci. Podobno je tudi v Srbiji in na Hrvaškem, kjer je opažen velik porast v zanimanju za pohodništvo. V kolikor pride do nesreče, nam na pomoč priskoči gorsko-reševalna služba, ki je že osem let mobilnostno opremljena tudi z Dusterji. Ti avtomobili tako na dnevni ravni pomagajo pri reševanju življenj.

V Sloveniji je v lanskem letu 430 prostovoljcev sodelovalo pri 485 intervencijah, tretjina primerov pa je bila povezana z reševanjem ujetih ali izgubljenih pohodnikov. V Srbiji in na Hrvaškem so te številke precej višje, kar je glede na višje število prebivalcev pričakovano.

Dacie pa ne pomagajo zgolj v gorah, temveč tudi pri naravnih katastrofah kot so poplave, potresi in plazovi. Zaradi težje dostopnih lokacij in zahtevnih terenov gorski reševalci potrebujejo zanesljivo in zmogljivo prevozno sredstvo. Duster s svojim štirikolesnim pogonom, okretnostjo in veliko oddaljenostjo od tal omogoča lažje premagovanje ovir pri reševanju.

Hrvaški reševalec s 25 leti izkušenj na svojem področju je Dusterja opisal tako: »Dacio Duster uporabljamo že zadnjih osem let, v naši floti pa jih je skupaj okrog dvajset. So zelo praktična vozila, ki nam omogočajo hiter prihod na kraj nesreče in so primerna tako za urbana okolja kot tudi za gozdne poti.«

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here