Kiina slovaška fundacija donira 200.000 evrov bolnišnicam za nakup respiratorjev

Donacija slovaški vladi je namenjena zajezitvi širjenja COVID-19 in zdravljenju pacientov z medicinsko opremo. Kia Motors Slovakia, eden največjih zaposlovalcev v slovaški regiji Žilina, je slovaški vladi doniral 200.000 evrov za nakup respiratorjev. 

Donacija je bila opravljena na posebni slovesnosti, kjer je Kyong Jae Lee, predsednik Kia Motors Slovakia, predal ček v vrednosti 200.000 evrov Richardu Sulíku, namestniku premierja in gospodarskemu ministru Slovaške. Donacija je namenjena nakupu medicinskih naprav, ki jih potrebujejo oboleli za koronavirusom, ter za nabavo osebne zaščitne opreme za zdravstveno osebje in starejše prebivalce žilinske regije.

Več kot 140.000 evrov za nakup nove opreme univerzitetni bolnišnici v Martinu

Poleg tega je Kiina slovaška fundacija kupila tudi mobilno anesteziološko opremo in respiratorje v vrednosti 140.000 evrov za univerzitetno bolnišnico v mestu Martin.

35.000 evrov Rdečemu križu in drugim lokalnim združenjem za nakup zaščitne opreme

Ta teden bo žilinska bolnišnica začela z razdeljevanjem 10.500 mask za 3.500 bolnikov in zaposlenih v 26 enotah v regiji. Kiina fundacija je več kot 35.000 evrov donirala slovaškemu Rdečemu križu in drugim lokalnim društvom za nakup medicinskih šotorov, zaščitnih mask in ostale osebne zaščitne opreme.

Kia Motors Slovakia bo še naprej sodelovala s tamkajšnjo vlado in lokalnimi oblastmi in tako podpirala njihove ukrepe pri preprečevanju širjenja COVID-19. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here