Te dni smo na spletu zasledili nov zanimiv projekt, ki sta se ga lotila AMZS in podjetje Avant car.

Odgovorni so nam sporočili, da želijo s projektom, ki sliši na ime “eFrend” in je že zaživel kot novo podjetje, okrepiti trajnostno delovanje ter v Sloveniji podpirati hitrejšo transformacijo v okolju bolj prijazne oblike mobilnosti.

Gre za platformo, ki združuje partnerje in ponudnike, širši družbi pa v okviru svojega poslanstva omogoča tudi ozaveščanje in izobraževanje o trajnostni mobilnosti. Obenem naročnikom prek različnih paketov omogoča preprostejši prehod na električno mobilnost.

Ponudba električnih avtomobilov in tudi električne oskrbe zanje je pri nas vse bolj pestra in bogata, a številni vozniki se ob razmišljanju o prehodu na električno mobilnost srečujejo z dilemo, ali je ta zanje sploh mogoča in ustrezna, katero rešitev izbrati in kaj od tega, kar ponuja trg, je kakovostno ter cenovno upravičeno.

Odgovore na ta in podobna vprašanja uporabnikov ponuja nova poslovna platforma za e-mobilnost eFrend, ki »omogoča celovito rešitev za hitrejši in enostavnejši prehod slovenske družbe na električno mobilnost. Vozniki, podjetja in drugi uporabniki, ki se bodo zanjo odločili, bodo deležni kakovostnih izdelkov, strokovnih storitev in bogatih izkušenj izbranih partnerjev. To velja tako za čas spoznavanja e-mobilnosti, odločanja o nakupu ali najemu električnega vozila ali polnilnice kot tudi med njihovo uporabo,« sporoča Maja Benko, direktorica podjetja eFrend. 

Cilj je svetovati in izobraževati

Na portalu www.efrend.si je mogoče najti obilo nasvetov, informacij in ponudbo izdelkov in storitev s področja e-mobilnosti. Omogočena je celovita storitev pri nakupu ali najemu polnilne infrastrukture. Uporabniki lahko s pomočjo spletnih nasvetov in z njegovimi strokovnjaki na terenu s primerno infrastrukturo pravilno opremijo svoje lokacije doma in v podjetju ter si priskrbijo vse, kar za e-mobilnost potrebujejo na poti. Poleg svetovanja in povezovanja različnih storitev in izdelkov za slovenske potrošnike in podjetja je pomembna vloga novega projekta tudi usposabljanje strokovnjakov za prihodnost v dobi e-mobilnosti. V svoji spletni eKipediji že ponuja izobraževanja o prednostih in izzivih e-mobilnosti za popolne začetnike, napoveduje pa tudi poglobljene strokovne vsebine za vse tiste, ki bodo profesionalno delovali na tem področju.  

eFrend paketi za prehod na električno mobilnost

Na voljo so tudi posebni naročniški paketi. Ti združujejo AMZS članstvo, souporabo električnih vozil sistema Avant2Go, ki so na voljo že na več kot 130 lokacijah po Sloveniji, ter še nekatere vsebine in druge storitve s področja e-mobilnosti. Na spletni strani je prikazana tudi ponudba električnih polnilnic oziroma oskrbe z električno energijo tako doma kot na delovnem mestu.

AMZS in Avant car združila moči za hitrejši prehod k bolj trajnostnim oblikam mobilnosti 

Lucija Sajevec, direktorica družbe AMZS, poudarja pomen povezovanja dveh pomembnih akterjev na področju mobilnosti: »Izjemno sem vesela, da smo se v AMZS in podjetju Avant car odločili za sodelovanje na tako ključnem področju, kot je električna mobilnost, saj lahko na ta način ter s skupnim znanjem in izkušnjami slovenskim voznikom ponudimo kar največ. Prepričana sem, da je lahko naše dosedanje vključujoče delovanje, s čimer nadgrajujemo in dopolnjujemo tudi svoje osnovne dejavnosti, dobra popotnica podjetju eFrend, ki bo svojo ponudbo z različnimi partnerji še bogatil in tako slovenskim voznikom pomagal pri izzivih in dilemah, ki jih prinaša mobilnost.«

Avant car s svojo blagovno znamko Avant2Go (souporaba 100-odstotnih električnih vozil) in vzpostavljanjem infrastrukture za električna vozila po vsej Sloveniji že vrsto let spodbuja (so)uporabo električnih vozil. Matej Čer, prokurist podjetja Avant car, vlogo pri novem podjetju opisuje: »Z električno mobilnostjo smo se začeli ukvarjati pred desetimi leti. Verjamemo, da lahko na osnovi prehojene poti ter z znanjem in izkušnjami po milijonih prevoženih električnih kilometrih nudimo nekakšno ‘duhovno zavetje’ prebivalstvu in organizacijam pri prehodu v trajnostne oblike mobilnosti. Pomembno poslanstvo eFrenda je poleg omenjene podpore tudi spodbuda k hitrejši in kakovostnejši tranziciji slovenske družbe, kar ji bo po drugi strani dajalo večjo konkurenčnost v globalnem okolju«.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here