Foto: Cividale-Castelmonte Hillclimb (Facebook)

Čedad je dal še zadnje odgovore o naslovih državnih prvakov v letošnji domači sezoni gorskohitrostnih dirk. Večina končnih odločitev je že padla v Buzetu, tokrat pa so se tekmovalci pomerili še za dve končni lovoriki – za naslov prvaka v generalni razvrstitvi in diviziji 1.

Milan Bubnič je v državnem prvenstvu nepremagan že vse od sezone 2014, ko je prvenstvo osvojil Matevž Boh

Pričakovati je bilo, da bi lahko le odstop Milanu Bubniču in njegovi Lancii preprečil sedmi zaporedni, skupno pa že deveti naslov državnega prvaka. To se ni zgodilo in Pivčan je uspešno prišel do nove zmage v generalni razvrstitvi državnega prvenstva. “Trdo prigaran in nič kaj samoumeven naslov,” so ob novem uspehu, ki ga je letos zaznamovalo tudi nekaj težav (odstop na Gorjancih, slabša uvrstitev v Tolminu), zapisali na uradni Facebook strani Bubničeve ekipe.

Drugo mesto je tokrat osvojil Matevž Čuden, ki se je prvič predstavil v zmogljivem Mitsubishiju, s katerim je nazadnje nastopal Peter Marc. Čuden je že ob krstnem nastopu s štirikolesno gnanim dirkalnikom prikazal odlične čase – predvsem v prvi vožnji, ko je za Bubničem zaostal za manj kot štiri sekunde. Tretje mesto je osvojil povratnik na dirke državnega prvenstva Janko Čebron.

Patrik Ruzzier je letos petič stopil na zmagovalni oder, a prvič zmagal

Čuden si je že pred finalom v Čedadu zagotovil naslov državnega prvaka v diviziji 2, zato si je tokrat lahko privoščil nastop v močnejšem dirkalniku. S tem se je odprla pot za prvo (a zelo prepričljivo) zmago Patrika Ruzzierja. Drugo mesto v tej konkurenci je osvojil Anže Dovjak, tretje pa Alojz Udovč.

Svetova zmaga v Čedadu ni bila dovolj za njegov prvi naslov prvaka

Druga odločitev, ki so jo ljubitelji slovenskih gorskih dirk nestrpno čakali, pa je bil boj za naslov prvaka v diviziji 1. Domen Svet je odločno napadel Klemna Trčka, a točkovna prednost slednjega je bila pred zadnjo dirko naposled prevelika. Svet je izpolnil pogoj svoje zmage, a Trček je osvojil drugo mesto (za uspeh Sveta bi moral biti tretji).

Svetu vsekakor ni šel na roko nenastop hitrega Luke Brusa, ki je ta vikend nastopal (in osvojil drugo mesto) na rallyju v Poreču. Brus namreč vodi v točkovanju divizije 1 v rallyju.

Tretje mesto je tokrat pripadlo Gašperju Klemencu, naslov prvaka divizije 1 pa torej prvič Trčku. Končna razlika med prvouvrščenima znaša le 2,5 točke.

Tudi prvenstvo divizij 3 in 5 je bilo odločeno že pred Čedadom. Dirko divizije 3 je tokrat dobil Vladimir Stankovič, ki je bil s skupno petim mestom tudi najvišje uvrščeni slovenski dirkač na dirki. Dirka divizije 5 je tokrat pripadla Alešu Presetniku.

Diego Degasperi je pred rojakoma Mezzacaso in Torrentejem slavil za več kot 40 sekund

Dirko v Čedadu je po odstopu glavnega konkurenta Federica Liberja za kar več kot 40 sekund dobil Italijan Diego Degasperi. Vsi rezultati so dostopni na tej povezavi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here