Prva Kiina elektrificirana modela med kompaktnimi družinskimi vozili naj bi zgolj na elektriko dosegla do 60 kilometrov.

  • Novi pogon kombinirajo:
  • baterijski sklop z zmogljivostjo 8,9 kWh
  • elektro motor z močjo 44,5 kW
  • 1,6-litrski bencinski štirivaljnik

Skupna moč znaša 103 kW (141 KM), navor pa 265 Nm, kar modelu Ceed Sportswagon omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 10,8 sekunde, Xceed pa za to potrebuje 11 sekund.

Pogon moč prenaša preko 6-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko (6DCT), ki naj bi voznikom nudil bolj zabavno vožnjo kot ostala hibridna vozila, opremljena z elektronskim brezstopenjskim menjalnikom (e-CVT).

Tradicionalni e-CVT hibridi prenašajo izhodno moč preko elektro motorja, kar pomeni izgubo moči med pretvarjanjem energije. Kiin 6DCT se razlikuje tako, da omogoča polno izhodno moč tako bencinskega kot tudi elektro motorja, vzporedno preko menjalnika in z minimalno izgubo energije.

Kia ocenjuje, da bo doseg zgolj na elektriko znašal približno 60 kilometrov za obe vozili. Vhod za polnjenje je nameščen nad prednjim levim blatnikom.

7-letna garancija (do 150.000 km, prva tri leta brez omejitve števila prevoženih kilometrov) bo serijska in bo veljala tudi za baterijski sklop in elektro motor.

Prodaja obeh različic, ki bosta na voljo le v Evropi, se začne v začetku prihodnjega leta. Proizvodnja novih modelov bo potekala v Žilini (Slovaška).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here