Kitajski proizvajalec elektronike Xiaomi je predstavil svoj prvi električni avtomobil. Model SU7 prinaša superšportne tehnične podatke.

SU7 prinaša 800-voltno električno arhitekturo, do 100 km/h lahko pospeši v 2,78 sekunde in energijo za vožnjo črpa iz zajetne baterije s kapaciteto 101 kWh.

Najzmogljivejšo različico SU7 Max bosta (na vsa štiri kolesa) poganjala dva elektromotorja s skupno močjo 495 kW in 838 Nm navora. Vstopno različico bo medtem poganjal le en (zadaj nameščen) elektromotor.

Xiaomi SU7 je aerodinamični rekorder

SU7 Max naj bi po trditvah kitajskega proizvajalca zagotavljal kar 800 kilometrov električnega dosega, a glede na izkušnje predvidevamo, da bo realna številka prej nekje okoli polovice te navedbe. Učinkovitost naj bi novincu zagotavljal rekordno nizek količnik zračnega upora, ki znaša zgolj 0,195. Nad oblikovanjem vozila je bdel kitajski strokovnjak Tianjuan Li, ki je sodeloval tudi pri oblikovanju BMW-ja iX.

Uradna predstavitev vozila je napovedana za letošnje leto, za zdaj pa še ni znano, ali bo Xiaomi SU7 na voljo tudi v Evropi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here