Na sejmu zabavne elektronike CES 2022 v Las Vegasu je bila avtomobilska industrija deležna predstavitev nekaterih zanimivih konceptov in idej. Tehnološko podjetje Sony je že leta 2020 predstavilo svoj koncept električne limuzine imenovane VISION-S 01, dve leti kasneje pa predstavljajo nov prototip – tokrat gre za električnega križanca z imenom VISION-S 02.

Koncept novinca sloni na isti platformi kot limuzinski VISION-S 01, pohvali pa se lahko z bolj prostorno kabino, sedmimi sedeži in trendovskim videzom. Po besedah predstavnikov Sonyja so se inženirji posvečali predvsem tehnologijam na področju varnosti, prilagodljivosti in povezljivosti.

Avtomobil je opremljen s sistemom za prepoznavanje in analizo okolice v realnem času, kar mu omogočajo LiDAR in CMOS senzorji z visoko ločljivostjo in širokim dinamičnim razponom. VISION-S 02 bo zato imel 2+ raven avtonomnosti. Proizvajalec omenja tudi dobro povezljivost in prilagodljivost v kabini, med drugim si bo voznik lahko poljubno nastavil zvok, ki ga avtomobil proizvede ob pospeševanju in pojemanju. Kot je od podjetja kot je Sony pričakovano, so v svojem avtomobilu poskrbeli tudi za bogato uporabniško izkušnjo na področju zabave. Multimedijski sistem z zvočniki vgrajenimi v sedeže bo skrbel za vrhunsko zvočno kuliso, s pomočjo 5G tehnologije pa načrtujejo še implementacijo številnih pretočnih vsebin in možnosti igranja konzole PlayStation na daljavo.

V sklopu projekta sta do zdaj torej nastala dva konceptna električna vozila – limuzina in križanec, za pospešitev izvedbe pa Sony ustanavlja novo podjetje Sony Mobility, ki bo začelo obratovati spomladi. Informacij o uradni premieri še zaenkrat nimamo, a počasi lahko ugotovimo, da so se pri japonskem podjetju vstopa v avtomobilski svet lotili resno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here