Foto: Uroš Modlic

V jubilejnem tridesetem izboru Slovenski avto leta, tokrat z letnico 2022, je naslov prvič v zgodovini osvojila Toyota s kompaktnim cestnim terencem yarisom cross.

Toyota yaris cross je zmagala s prednostjo 15 točk pred Renaultovim hibridnim križancem meganom conquestom. Tretje mesto je prav tako prvič v zgodovini izbora osvojil električni avtomobil – škoda enyaq. Četrto mesto je pripadlo Oplovi mokki, na peto mesto pa so avtomobilski novinarji postavili še drugi električni avtomobil med peterico finalistov – Volkswagnov ID.4.

Toyota Yaris Cross je dobila 50 točk, Renault Megane Conquest 35 točk, Škoda Enyaq 30 točk, Opel Mokka 28 točk in Volkswagen ID.4 17 točk. Yaris cross je v finale prinesel šest točk že z zmago v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev, ki so oddali 22.829 glasov.

Toyota je šele druga japonska avtomobilska znamka, ki se v 30-letni zgodovini izbora za Slovenski avto leta lahko pohvali s tem naslovom; pred toyoto yarisom crossom sta naslov Slovenski avto leta v 30-letni zgodovini izbora dobila le dva japonska avtomobila, oba znamke Mazda: leta 2003 mazda 6, leta 2004 pa mazda 3.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here