Lexus je svoje prvo električno vozilo UX 300E predstavil na mednarodni avtomobilski razstavi v Guangzhouu na Kitajskem.

Spredaj nameščen električni motor bo razvil 201 KM (150 kW) in 300 Nm navora. 54,3 kWh litij-ionska baterija, ki se nahaja pod dnom kabine, naj bi imela dovolj energije za doseg 400 kilometrov na podlagi cikla NEDC (bolj realistična WLTP ocena še sledi). Da izpraznjeno baterijo napolnite, boste s polnilnikom moči 50 kW potrebovali približno 50 minut, s pomočjo domače vtičnice (6,6 kW) pa približno sedem ur.

Videz je električni UX ohranil skoraj popolnoma enak svojemu bencinskemu predhodniku, spremenili so le malenkosti, kot je pokrovček za gorivo (okroglo obliko so spremenili v nekoliko večji kotni pokrov, s čimer so naredili prostor za električno polnjenje), nova so aerodinamična platišča, za 20 milimetrov pa je znižana tudi višina.

V notranjosti je spremenjen videz instrumentne plošče, izboljšana pa je tudi zvočna izolacija. Da bi zagotovili, da je kljub električnemu pogonu slišen za okolico, je Lexus namestil sistem aktivnega nadzora zvoka (ASC), ki v okolje oddajanaravne zvoke” in s tem poskrbi, da ga ljudje slišijo.

Kupec si na pametni telefon lahko namesti tudi aplikacijo LexusLink preko katere lahko preveri stanje napolnjenosti baterije ter doseg. Vključeni so tudi krmilniki za polnjenje, na primer funkcija merilnika časa, ki lastniku sporoči, kdaj bo vozilo popolnoma napolnjeno. Aplikacija lastniku omogoča tudi daljinsko kontrolo klime avtomobila.

UX 300 E naj bi bil naprodaj na kitajskem in evropskem trgu leta 2020, na Japonskem pa v začetku leta 2021.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here