Ford je s svojo e-športno ekipo Team Fordzilla na dogodku gamescom predstavil zanimivo novost: virtualni dirkalnik, rezultat sodelovanja Fordovih oblikovalcev in igričarske skupnosti. 

Koncept Team Fordzilla P1 so razvili pod kodnim imenom Project P1, v različnih fazah pa so ga soustvarjali navdušenci nad igrami z glasovi na Twitterju. Igričarji so odločali o različnih elementih, vključno s položajem sedeža, slogom kokpita in pogonskim sklopom, nato pa so Fordovi oblikovalci dodelali interpretacije zasnove.

Dve zasnovi sta se uvrstili v finalno glasovanje, na katerem je zmagal avto Fordovega oblikovalca zunanjosti Artura Ariña – osvojil je 83,8 odstotka glasov. V celotnem postopku glasovanja je svoje favorite podprlo skoraj 250.000 “fanov”.

Ariñova zasnova po navdihu Forda GT uporablja nekatere futuristične prijeme, kot je tehnologija spreminjanja oblike (morphing) karoserije, da na hitrih ravninah Le Mansa zagotavlja stabilnost dirkalnika z dolgim ‘repom’, krajša karoserija pa je primernejša za proge z ostrimi ovinki, kot v Monaku. Navdušencem, ki se sprašujejo, kdaj bodo lahko vozilo preizkusili v igri, je Ford namignil, da potekajo razprave z enim največjih razvijalcev iger, ki bi dirkalnik lahko leta 2021 uvedel v svojo priljubljeno dirkaško igro.

Ford je obenem napovedal, da bo še pred koncem leta izdelal model koncepta Team Fordzilla P1 v naravni velikosti. S tovrstnim ustvarjanjem so že začeli v Fordovih oblikovalskih studiih v Kölnu. To je del neprekinjenega raziskovanja vzporednic med dejanskim in navideznim svetom, spoznanja iz oblikovanja v digitalnem svetu pa uporabljajo tudi pri konceptih za dejansko proizvodnjo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here