Tudi vrabčki čivkajo, da bo letošnja izvedba ene najprestižnejših dirk na slovenskih tleh potekala v zelo oteženih okoliščinah.

Dolgo časa se je ugibalo, ali bo dirka sploh na sporedu. No, nato je dal organizator zeleno luč, prijave so začele prihajati. In potem “karantensko” zaprtje meje s Hrvaško, zaradi česar je odpadlo hrvaško prvenstvo.

Zaradi posledičnega osipa nastopajočih (teh bo letos najverjetneje okoli 80), so se v taboru organizatorja odločili, da letošnji tekmovalni program strnejo zgolj v en dan – na nedeljo.

Vse dogajanje je vseskozi spremljalo vprašanje o možnosti udeležbe gledalcev. Tri dni pred dirko, je organizator vendarle objavil novico, da si bo lahko letošnjo prireditev ogledalo 500 srečnežev.

“Kljub težkim pogojem je organizator sprejel odločitev, da bo omejeno število – za 500 gledalcev omogočil posebne oštevilčene dovolilnice in zapestnice za ogled dirke (z varnostnimi navodili NIJZ), ki jih bo mogoče dobiti na prizorišču. Vsem, ki bi prispevali 15€ za takšno dovolilnico, in s tem pomagali organizatorju pri izvedbi dirke v teh zaostrenih razmerah, se organizator najlepše zahvaljuje. Posebej opozarjamo na dosledno spoštovanje varnostnih navodil (varnostna razdalja, razkuževanje, maske), kar bo tudi kontrolirano,” so zapisali na uradnem Facebook profilu dirke.

Kako bo v praksi videti letošnja dirka, ki jo bo očitno začinil še dež, za zdaj ugibamo. Vse bo jasno v nedeljo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here