Koronavirusu je uspelo poseči v skoraj vse plasti naših življenj. A ker se počasi vračamo nazaj na ustaljene tirnice, si lahko vsi, ki vas hitro zasrbijo pete, začnete beliti glavo z vprašanjem, kje boste letos preživeli svoje proste dni? Cene letalskih kart bodo zaradi nove realnosti narasle, vrste na migracijskih okencih bodo daljše, leteli pa bomo samo še popolnoma zdravi. Letošnje leto lahko torej izkoristite, da raziščete vse tiste slovenske kotičke, ki jih vedno znova preskočite, ko planirate svoj naslednji izlet ali pa dopust. V času, ko stopamo narazen, da bi stopili skupaj, je prav, da podpremo lokalno in domače – naj si gre za hrano s kmetij, izdelkov izpod rok obrtnikov ali obiska turističnih ponudnikov na slovenskih tleh.

ODKRIJ BELO KRAJINO IN REKO KOLPO

Reka Kolpa, ki slovi kot najtoplejša in najčistejša slovenska reka, v poletnih mesecih vabi v svojo bližino. V preteklosti je na bregovih slednje delovalo lepo število mlinov in žag, danes so jih zamenjali lično urejeni kampi, umeščeni v neokrnjeno naravo. Tekom dneva lahko uživate v vodnih aktivnostih, zvečer pa se prepustite romantiki zvezdnatega neba. Toplo vas bodo sprejeli v KAMP PODZEMELJ, BIG BERRY – luxury landscape resort, POSESTVO LOVŠIN, KAMP KRASINEC, STARI POD ADLEŠIČI

RAZIŠČI ZANIMIVOSTI POMURJA

Ste se že kdaj podali na raziskovanje vsega, kar ponuja Panonska Slovenija? Ta velikokrat spregledan del države piše zeleno zgodbo, ki je vredna branja. Če ste ljubitelji vina, se lahko podate v deželo šipona in drugih izvrstnih vin – JERUZALEM SLOVENIJA, obiščete vinorodno območje Goričko ter se kasneje razgledate po Prekmurju z Vinariuma Lendava. Sprostite se lahko ob reki Muri, v dvoje obiščete Otok ljubezni, se povzpnete do Gradu Lendava, Beltinci, Negova, Gornja Radgona ali s kolesom odkrivate Krajinski park Goričko. Ko pa vam zadiši kaj okusnega za pod zob ali vas začne težiti prijetna utrujenost, vas bodo veseli v Gostišču Aleksander, na ekološki turistični kmetiji Vrbnjak, Puhan, Ferencovi … Nekaj idej za aktivno preživet dopust v Pomurju najdete tukaj, a prepričani smo, da vam bodo za najlepše skrite kotičke znali povedati le domačini.

SPREHODI SE ČEZ DEŽELO CVIČKA

Da se najraje potepamo po rodni Dolenjski ni skrivnost, zato vabimo vse, ki ne prihajate z naših koncev, da to poletje na izletniški seznam dodate tudi ta del Slovenije. Naravnih in kulturnih biserov tu ne manjka, zato smo prepričani, da boste nepozabne počitnice pri nas doživeli tako tisti bolj aktivni počitnikarji kot tisti, ki raje udobno poležavate. Nepozabne trenutke lahko nizate z obiskom Gradu Otočec, Samostana Pleterje, Dežele Kozolcev, Dolenjskih in Šmarjeških Toplic, Kostanjevice na Krki, Nebes, Trdinovega vrha … seznam je neskončen!
Prenočite lahko na Gradu Otočec, kateri izmed turističnih zidanic (Luštek, Pokorny, Rataj …), hotelu (Tri lučke, Center, Balnea …), brbončice razvajate v Hiši Fink, na Gradu Otočec, Oštariji Herbelier, Debeluh, Posestvu Pule, gostilni Repovž, Mrak, Vovko, Javornik

ZAVIJ DO SLOVENSKE OBALE

Če se želite naužiti svežega morskega zraka lahko zavijete do slovenske obale. Še predno pa na obzorju zagledate morske valove, lahko zavijete proti Gradu Socerb, ki nudi čudovit razgled na tržaški in koprski zaliv, obiščete vas Osp z eno največjih plezalnih sten v Evropi, Hrastovlje, kjer stoji cerkvica sv. Trojice z notranjo fresko mrtvaškega plesa, Krkavški kamen, dolino reke Dragonje, naravni rezervat Škocjanski zatok … Dan na obali lahko preživite v vodi ali pa se odpravite na Pot zdravja in prijateljstva, ki poteka po nekdanji železniški poti Parenzana ali na pot nad Strunjanskim klifom, kjer se lahko, ko vam postane vroče, namočite v Mesečevem zalivu. Če raje kolesarite, priporočamo kolesarsko pot med Izolo in Sečovljami. Obiščete lahko tudi Sečoveljske soline, Forma Vivo v Portorožu, Vrt Kaktusev … Tu hotelskih in zasebnih nastanitev ne manjka, a letos vseeno priporočamo, da si streho nad glavo rezervirate kak dan pred prihodom. Tudi ponudnikov okusno pripravljenih obrokov ne manjka. Brbončice lahko razvajate v restavraciji Pinija, Hiši Torkla, Stari gostilni, hotelu Marina, Hiši Štekar …

NE IZPUSTI VISOKOGORJA

Najlepše razglede boste našli v slovenskem visokogorju. Povzpnete se lahko na naš najvišji vrh v Julijskih Alpah, ki ga z normalno mero kondicije lahko osvojite v dveh dneh (preverjeno!), ali pa občudujete lepote narave v Triglavskem narodnem parku, ki navdušuje z idiličnima Blejskim in Bohinjskim jezerom ter Dolino Sedmerih jezer. Toplo vas bodo sprejeli tudi v vseh planinskih kočah in domovih v Kamniških in Savinjskih Alpah ter Karavankah. Vabi vas tudi dolina reke Soče, Radovljica, Brda ter vsi okoliški kraji.

Delite z nami ideje, kotičke in nasvete, kje lahko idilično preživimo svoje proste dni, kje naj razvajamo svoje brbončice in koga naj podpremo s svojim obiskom. Veseli bomo vaših predlogov!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here