Najboljših 12 se bo udarilo na štirih finalnih dirkah, zmagovalec pa bo v letu 2021 zastopal Slovenijo na svetovnih “motošportnih olimpijskih igrah”.

Slovenska panožna zveza AŠ 2005 je pred dobrim mesecem razpisala digitalno pokalno prvenstvo v krožno hitrostnih dirkah, ki temelji na priljubljeni igri Gran Turismo Sport. Glavna nagrada bo zmagovalcu omogočila predstavljanje domače države na svetovnem odru v Franciji. FIA je sicer zaradi svetovne pandemije koronavirusa prestavila letošnji FIA Motorsport Games, ki bi moral biti v Franciji 23.-25.oktobra 2020, v naslednje leto – na 22.-24. oktobra 2021.

Zaradi nastale situacije so se rahlo prilagodili terminski načrti razpisa. Urniki za posamezna tekmovanja bodo določeni z zamikom, vendar mora biti tekmovanje zaključeno najkasneje do 22. novembra 2020.

Zaključek prijav v digitalno prvenstvo je zadnji dan kvalifikacij – 26. julij 2020. Do tedaj ima vsakdo možnost, da se prijavi v prvenstvo in poskuša odpeljati najboljši čas na stezi Red Bull Ring z dirkalnim Aston Martinom razreda GT3 (izziv se nahaja pod Circuit Experience). Po 26. juliju bo objavljena lista najhitrejših 48 voznikov na omenjeni progi, ki so se uvrstili v četrtfinale.

Dve dirki v četrtfinalih bosta potekali med 29. avgustom in 27. septembrom 2020. Vozniki bodo za dosežene rezultate dosegli točke po sistemu točkovanja Formule 1 (25 točk za zmago, 18 za drugo mesto, 15 za tretje …), kar bo najuspešnejšim 24 omogočilo, da se uvrstijo v naslednji dve polfinalni dirki (od 3. oktobra do 18. oktobra 2020).

Najboljših 12 se bo udarilo na štirih finalnih dirkah, ki se bodo odvile med 24. oktobrom in 22. novembrom. Prav vse dirke bo mogoče spremljati v živo preko YouTube kanala tehničnega partnerja Playgame.si. Skupni zmagovalec pokalnega prvenstva bo zastopal Zvezo za avto šport – AŠ 2005 na tekmovanju FIA Motorsport Games, ki bo v Marseillu in Paul Ricardu oktobra 2021.

Treutno je prijavljenih že več kot 25 voznikov, med njimi pa so najboljši aktualni slovenski vozniki igre Gran Turismo Sport, pa tudi slovenski dirkači, ki so bili primorani prave dirkalnike pospraviti v garažo. Med njimi so Miha Primožič, Mark Škulj in Nik Štefančič. Prednost primerjave voznikov preko dirkalne igre ponuja dejstvo, da imajo vsi popolnoma enake možnosti.

Trenutno (do današnjega dne, 4. maja 2020) je svoje čase na Red Bull Ringu postavilo 21 prijavljenih tekmovalcev. Najboljši čas, ki ga je postavil Matevž Močnik, znaša 1:30,528. Z manj kot sekundo slabšim časom se je za njim zvrstilo še 11 drugih dirkačev. Naj zmaga najboljši.

Kaj je Gran Turismo Sport

Dirkaška igra Gran Turismo Sport je ena najuspešnejših dirkalnih iger na svetu in se jo lahko igra na konzoli PS4, oziroma PS4 Pro. V zadnji izvedbi je bila prodana v preko 8 milijonih izvodov. Vsebuje preko 80 različnih dirkališč in vključuje 325 različnih avtomobilov.

Vsakdo, ki želi igrati v slovenskem digitalnem prvenstvu v igri Gran Turismo Sport, ki je mimogrede ena izmed le petih FIA certificiranih iger na svetu (poleg še DiRT Rally 2.0, WRC 8, Raceroom, F1 2019), mora imeti PS4 ali PS4 Pro, dostop do igre Gran Turismo Sport in članstvo v Sony PlayStation Network.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here