Prvomajske počitnice so že blizu in če hrepenite po toplih sončnih žarkih, čudovitih krajih, kjer morje boža obalo in starodavnih mestih v katerih se lahko brezskrbno izgubite, potem je Malta odlična izbira.

Majhen otoček v velikosti Dolenjske, pa vendar čisto svoja država v Sredozemskem morju po imenu Malta je čudovita destinacija v vseh letnih časih, a obisk priporočamo pred poletjem, saj takrat otok preplavijo turisti.

Sama sem imela na voljo 4 dni, da raziščem in pogledam čim več. Urnik je bil res natrpan, pa mi vseeno ni uspelo pogledati vsega. Če prideš poleti, je dobro, da imaš na voljo cel teden, ker čudovitih plaž na katerih bi lahko preležal popoldan je na pretek.

Moj hotel se je nahajal na severu otoka, v mestu po imenu Saint Paul’s Bay, ki je od glavnega mesta Vallette oddaljen slabih 10 minut vožnje z avtomobilom in verjetno kako uro z mestnim avtobusom. Uporabo slednjih odsvetujem, če je namen dopusta odkrivanje skrivnosti otoka, ker vlada totalen avtobusni kaos. Za slabih 19 kilometrov od letališča do hotela je avtobus potreboval uro in 40 minut.

Najem avtomobila: Poišči Joseph car hire v Saint Paul’ Bay. Povsem nov Fiat Fiesta stane 20 € na dan z dodatnim pologom 250 €, kateremu se lahko izogneš z dnevnim zavarovanjem avtomobila za 5 €. Torej 100 € za 4 dni brez kakršnih koli dodatnih depozitov … pa še tole, vozijo po levi 😉

PRVI DAN

MDINA – King’s landing za vse ljubitelje Game of Thrones

Rabat – St. Domnic Church: ”When you play the game of thrones, you win or you die”

KLIFI DINGLI

Dingli klifi ponujajo dih jemajoče razglede ob zelo močnem vetru


Levo: Gnejna Bay, desno: Ghajn Tuffieha Bay oziroma kar Riviera Martinique.

SONČNI ZAHOD NA RIVIERA MARTINIQUE

Pogled na Riviero Martinique in sosednji Golden Bay.

DRUGI DAN

POPAJEVA VAS

MARSAXLOKK

BLUE GROTTO – RED TOWER – BAZEN SVETEGA PETRA

TRETJI DAN

VALLETTA

ČETRTI DAN

Č u d o v i t i GOZO

Čeprav je Azure Window za vedno potonil v morje, se na mesto še vedno zgrinjajo trume turistov, saj je narava tu spektakularna. Sicer pa je Gozo poln malih zakladov in skritih lokacij, ki jih lahko odkrivaš tekom dneva. Otok je res neizmerno fotogeničen.

Prva obala, ki sem jo obiskala, je bila Ramla bay. Tale hotel je povsem zapuščen, ponuja pa enkraten razgled.

Ena najlepših obal na otoku je široka dobre tri metre, voda pa je dejansko turkizna😊

Upam, da so vas fotografije prepričale, da sta Malta in Gozo res vredna obiska. Toliko fotografij, kot sem jih naredila v teh 4 dneh, mi ni skupaj uspelo spraviti cele tri tedne na Tenerifih. Žal mi je edino, da je zmanjkalo časa za otoček med Malto in Gozom – Comino, kjer kraljuje modra laguna, ki pa je v poletnih mesecih prenapolnjena s turisti.

Obilo dogodivščin želim.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here