München je definitivno mesto za navdušence jeklenih konjičkov in dobrega piva na vsakem vogalu. Poleg tipičnih turističnih znamenitosti, boste avtomobilistični navdušenci uživali v raziskovanju razstavnih salonov BMW Welt in Mercedez-Benz.

Staro mestno jedro –  MARIENPLATZ

Marienplatz se nahaja v srcu Minhna. Je odlična izhodiščna točka za raziskovanje zgodovinskih zgradb – cerkva in znamenitosti, ki se nahajajo v okolici; Mariensäule, Glockenspiel, Town Hall, Frauenkurche, Viktualienmarkt…

Englischer Garten

Največji park v mestu je kot nalašč za preživljanje ležernih popoldnevov. Znan je predvsem po Eisbachu – del parka, kjer se zbirajo ljubitelji surfanja. Surfanje na reki sredi mesta, zakaj pa ne? V parku je tudi tradicionalni pivski vrt, kjer vam postrežejo s pivom in tradicionalno bavarsko hrano.

Hofgarten

Ulična umetnost

Vedno iščem zanimive, fotogenične dele mesta in Minhen je poln očarljivih kotičkov. Na Tumbingerstraße lahko najdeš res hude grafite.

RUHMESHALLE – Bavaria statue 

Mogočen 18-metrski bronasti kip, ki stoji na Theresienhöhe, predstavlja zavetnico Bavarske. Če vam uspe preplezati stopnice do vrha, bo pred vami razgled na Theresienwiesen – kjer je tudi celotno prizorišče Oktoberfesta.

Olympiapark

Prizorišče Olimpijskih iger leta 1972. Park je čudovit, za dobrih 9 € se lahko povzpneš na Olympia Tower in park občuduješ iz ptičje perspektive.

ZOO

Hellabrunn zoo je malce odmaknjen od centra mesta. Polovica zoo-ja se nahaja v parku, zaradi česar je sprehod tudi poleti prijeten. Za ogled celotnega zoo-ja potrebuješ 3 – 4 ure. Mene sta najbolj navdušila polarna medveda.

RAZSTAVNI SALON BMW WELT

Poleg Olympia parka se nahaja BMW Welt, kjer podjetje razstavlja svoje najnovejše avtomobile. Salon nima vstopnine, vsedeš pa se lahko v prav vse, tudi na motorje. V bližini je tudi BMW muzej, kjer vstopnino zaračunajo.

Obišči spletno stran: BMW WELT

RAZSTAVNI SALON MERCEDEZ-BENZ

Poleg BMW-ja svoje konjičke v mestu razstavlja tudi Mercedes-Benz. V veliko večino lepotcev se lahko vsedeš, z izjemo dirkalnikov na fotografiji. Avtomobilistični navdušenci lahko tu preživite več ur.

Arnulfstraße 61, 80636 München

Obilo dogodivščin želim.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here