Foto: Sofrič Studio

Minuli konec tedna se je na dirkališču Grobnik pričelo državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu kategorije SBK in SSP600. Udeležila se ga je tudi ekipa AC1 Racing. Dirkaški konec tedna so vzeli kot priprave na prvenstvo Alpe Adria, ki se bo na Grobniku odvijalo od 17. do 19. maja.

Najmlajši član ekipe Etien Kantar Božič, ki nastopa v kategoriji SSP600, je dobro izkoristil dirkaški konec tedna. Z vsakim vhodom na progo se je čas kroga izboljševal, občutki na motorju so bili vedno boljši. Tako je na sobotnih kvalifikacijah odpeljal svoj najhitrejši krog na Grobniku s časom 1:31,127, kar je zadostovalo za prvi štartni položaj na nedeljski dirki. Drugi je bil Enej Logar, kateri je zaostal za 0.126 sekunde.

Na nedeljski dirki je Kantar Božič štartal solidno, vendar izgubil nekaj mest in padel v boj z zasledovalci. V nekaj krogih mu je uspelo prehiteti konkurente in se povzpeti na 2. mesto. V času, ko se je prebijal naprej, si je Enej Logar privozil lepo prednost s hitrim ritmom in vse je kazalo, da bo tako tudi ostalo. Karte so se spet premešale, ko je Logar padel in dirko končal v pesku (na srečo brez posledic). Smolo je imel tudi Domen Lipnik, katerega so začele pestiti težave z motorjem in Kantar Božič se je znašel na prvem mestu z veliko prednostjo pred zasledovalci. Vozil je svoj ritem in s tem še izboljšal sobotni čas kroga. Tokrat mu je na dirki štoparica pokazala 1:30,907.

Etien je takole opisal dogajanje na dirkališču: ˝Ta konec tedna na Grobniku je bil zame in za ekipo zelo pomemben, saj bomo tukaj naslednjič dirkali maja na dirki za Alpe Adria prvenstvo. Že od petka, ko smo šli na progo, smo vedeli v katero smer moramo iti z delom. Časi krogov so nam pokazali, da smo na pravi poti. S spremembami na motorju, katere smo opravili, sem pridobil dosti več občutka. Bolje ga čutim v ovinkih. V soboto sem na kvalifikacijah osvojil prvi štartni položaj, vendar je bil Logar zelo blizu na drugem mestu. Na dirki sem štartal solidno, vendar izgubil nekaj mest. Logar je potegnil naprej. Zadaj smo se prehitevali na nož. Uspelo mi jih je prehiteti in potem sem lahko vozil svoj ritem. Takrat sem izboljšal svoj sobotni čas na 1:30:907. Na žalost je Enej padel, vendar je na srečo ok, Lipniku pa je začel nagajati motor in sem ostal sam. Držal sem svoj ritem in tako v cilj pripeljal kot prvi. Zelo sem vesel, da smo z ekipo AC1 Racing uspeli doseči zastavljene cilje.˝

Marko Košuljandić, kateri se je udeležil petkovih in sobotnih treningov pravi: “Zelo sem zadovoljen s treningi, saj se z vsakim vhodom, ki ga opravim, bolje počutim na motorju.”

Najizkušenejši član ekipe Marko Jerman je bil vse tri dni na dirkališču in povedal: “Po treh dneh na progi lahko povem, da smo odlično izkoristili vsak krog in imamo dobro osnovo za prvenstvo Alpe Adria. Sicer jaz potrebujem še malo, da se stvari uredijo, sem pa zelo zadovoljen z opravljenim delom naše ekipe in optimističen ob pogledu na letošnjo sezono.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here