Pomlad je potrkala na vrata, z njo pa tudi nova sezona državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Tretji konec tedna v marcu je čas za prvo dirko, ki jo bo tradicionalno gostilo hrvaško dirkališče Grobnik. Po razburljivi sezoni 2023 na šestih prizoriščih so dirkači zimski premor izkoristili za čim boljšo telesno pripravo. Po mesecih trdega dela so nekaj dni pred začetkom sezone že v nizkem štartu.

V nižjem tekmovalnem razredu prevlada Logarja

Zadnje tri sezone so bile v razredu supersport 600 v znamenju Eneja Logarja (AMD Domžale), ki je lani na zadnji dirki potrdil svoj tretji naslov državnega prvaka. Tudi v novem tekmovalnem letu je odločen, da še izboljša rezultate, predvsem pa da hitre in nevarne tekmece vnovič pusti za seboj.

“Cilji ostajajo enaki kot lani, to je vnovična ubranitev naslova državnega prvaka. Novost v letošnji sezoni bo ta, da bom nastopal tudi na dirkah Alpe Adria. Letos bo še težje, saj prihaja nova konkurenca in mislim, da se bomo pošteno borili,” je pred sezono povedal Idrijec.

V minuli sezoni je do zadnjega metra bil težko bitko z Etienom Kantarjem Božičem (ŠD Nenaten) in Domnom Lipnikom (2n’Race), ki sta prepričana, da lahko letos prvaka izrineta s prestola.

V kraljevem razredu brez milosti

Naslov prvaka v razredu superbike je v sezoni 2023 osvojil Blaž Bregar (2n’Race), ki je bil zadnje štiri dirke nepremagljiv. Cilj vseh dirkačev, ki bodo nastopili v državnem prvenstvu, bo zagotovo naslediti Ljubljančana na kraljevem prestolu razreda superbike. Po naših informacijah bo ta tekmovalni razred dobil svežo energijo, ki bo še dodatno popestrila dirkaški konec tedna.

Šest dirk na štirih prizoriščih

Sezona državnega prvenstva, ki bo potekal pod taktirko organizatorjev 2n’Race, se bo začela na Sloveniji najbližjem dirkališču Grobnik, na katerega se bo vrnila v začetku oktobra za zadnjo preizkušnjo. Dirkaška karavana bo tudi v letošnji sezoni dvakrat obiskala še Pannonia Ring, po enkrat pa Slovakia Ring in Brno.

“Smo pred peto sezono državnega prvenstva pod vodstvom organizacije 2n’Race. V kategoriji superbike se v domače prvenstvo vračajo nekateri pretekli prvaki, zato se zopet obetajo napeti boji. V razredu supersport smo uspeli zadržati mlade tekmovalce iz preteklih sezon, prihaja pa tudi podmladek, ki bi znal pošteno premešati karte, kar letošnjemu državnemu prvenstvu daje dodaten čar. Kot organizator se vedno trudimo, da poskrbimo za varno dirkanje, hkrati pa dirkačem omogočimo tudi praktične nagrade. Ob podpori sponzorjev bomo tudi letos podelili številne nagrade za zmagovalce in na vsakem dirkaškem dogodku z žrebom razveselili nekaj naših udeležencev,” je pred novo sezono razkril smele načrte soustanovitelj Društva 2n’Race in vodja dirk za državno prvenstvo Matija Zaletelj.

Koledar dirk državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v letu 2024:

  • 17. marec: Grobnik
  • 21. april: Pannonia Ring
  • 23. junij: Brno
  • 21. julij: Pannonia Ring
  • 1. september: Slovakia Ring
  • 6. oktober: Grobnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here