Na argentinski stezi Villa La Angostura je slovenski šampion Tim Gajser na najlepši možen način odprl novo sezono svetovnega prvenstva v motokrosu. V elitnem razredu MXGP je bil najhitrejši v sobotnih kvalifikacijah ter dobil dragocenih prvih 10 točk v lovu na šesti naslov svetovnega prvaka.

Danes je slabše startal in padel na začetku prve vožnje. Kar je izgubil, je uspel nadoknaditi ter zasedel peto mesto. Prvo vožnjo je dobil aktualni svetovni prvak Jorge Prado pred Romainom Febvrejem in Paulsem Jonassom. 27-letni Gajser, za katerim je težka lanska sezona, zaznamovana s poškodbo, je drugo vožnjo začel precej bolje in odvozil brez napak, kar mu je prineslo zmago. Prado je bil drugi v drugi vožnji, tretje mesto pa je zasedel Febvre. Peto in prvo mesto Gajserja je bilo na koncu dovolj za oder za zmagovalce. Uvodno dirko je dobil Prado pred Febvrejem in Gajserjem.

“V prvi vožnji sem naredil napako, preveč sem želel. Uspel sem se vrniti in prehiteti kar nekaj tekmecev. V drugi vožnji sem se poskušal osredotočiti na start, ki je bil zelo pomemben. Vesel sem, da sem uspel dobiti drugo vožnjo in zelo sem vesel uspešnega začetka sezone,”  je po osvojenem tretjem mestu vtise z uvoda v sezono strnil Gajser.

Slovenija ima letos prvič dva dirkača v prvenstvu MXGP.

Jan Pancar, ki je od letos Gajserjev tekmec v razredu MXGP, je na prvi kvalifikacijski vožnji zaostal minuto in 18 sekund ter končal na 15. mestu. Do tega mesta mu je uspelo tudi v prvi vožnji, v kateri je zabeležil šest točk. Mesto višje in eno točko več kot v prvo pa mu je uspelo doseči v drugi vožnji. 15. mesto v prvi in 14. mesto v drugi vožnji je novincu v razredu MXGP svetovnega prvenstva v motokrosu prineslo skupno 14. mesto in 13 točk v skupnem seštevku prvenstva.

Druga od skupno 20 načrtovanih preizkušenj sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu bo v nedeljo, 24. marca 2023, in sicer dirka za VN Španije na stezi Intu Xanadu – Arroyomolinos. 

REZULTATI

MXGP

Kvalifikacije: 1. Tim Gajser (SLO), 2. Romain Febvre (FRA), 3. Pauls Jonass (LAT), …

1. vožnja: 1. Jorge Prado (ŠPA), 2. Romain Febvre (FRA), 3. Pauls Jonass (LAT), … 5. Tim Gajser (SLO) … 15. Jan Pancar (SLO) …

2. vožnja: 1. Tim Gajser (SLO), 2. Jorge Prado (ŠPA), 3. Romain Febvre (FRA), … 14. Jan Pancar (SLO) …

Skupno VN Patagonije-Argentine: 1. Jorge Prado (ŠPA): 47, 2. Romain Febvre (FRA): 42 3. Tim Gajser (SLO): 41, …

Skupno SP (1/20): 1. Jorge Prado (ŠPA): 54, 2. Romain Febvre (FRA): 51, 3. Tim Gajser (SLO): 51, … 14. Jan Pancar (SLO): 13

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here