Uvodna preizkušnja državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu bo na hrvaškem dirkališču Grobnik, organizira pa jo društvo 2n’race. Nova sezona med cestno hitrostnimi motociklisti bo bržčas napeta in razburljiva. V razredu superbike bomo dobili novega državnega prvaka, saj je branilec naslova najboljšega v tej kategoriji v letu 2022 Albin Štern končal športno pot in dirkaško kariero. V razredu supersport 600 pa bo imel “tarčo na hrbtu” Enej Logar (AMD Domžale).

Elitni razred poln novosti

V letošnji sezoni bomo dobili novega državnega prvaka, saj je aktualni šampion Albin Štern končal tekmovalno pot. Izzivov in konkurence med ostalimi udeleženci kljub temu ne bo nič manj. Po letu odsotnosti z dirk državnega prvenstva se na steze in v boj za točke razreda superbike vrača Marko Bolko (RP Moto, motokros club). Po dveh zaporednih naslovih državnega prvaka v sezonah 2020 in 2021 se je lani preizkusil v prvenstvu Alpe Adria. Zdaj je odločen, da starim in novim tekemecem vnovič pokaže, kako ovinke seka v preteklosti serijski zmagovalec na dirkah državnega prvenstva Slovenije.

Lov na naslov državnega prvaka v razredu superbike bo odprt, saj je branilec naslova Albin Štern končal tekmovalno pot.

Logar bo imel “tarčo na hrbtu”

Enej Logar bo v sezoni 2023 branil naslov prvaka v razredu supersport 600. V izjemni konkurenci, ki jo bodo zagotovo popestrili z tudi tuji dirkači, vnovična osvojitev lovorike ne bo nekaj samoumnevnega. 19-letni Idrijčan je po intenzivnih pripravah odločen, da številka 21 ostane na vrhu slovenskega motociklističnega dirkanja.

Na sezono sem dobro pripravljen, pričakujem pa še tesnejše boje za najvišja mesta. Veseli me, da se državno prvenstvo vse bolj razvija,” je povedal po intenzivnih zimskih pripravah državni prvak, ki komaj čaka prvo dirko.

Na samem motorju ni večjih sprememb, zamenjan je bil izpušni sistem, žal pa je ostala neizpolnjena želja po menjavi motorja, saj nisem uspel pridobiti zadostnih sredstev. Poleg osvojitve tretjega zaporednega naslova prvaka v razredu supersport 600 imam namen nastopiti tudi na dveh ali treh dirkah mednarodnega prvenstva Alpe Adria,” je Logar smelo razkril načrte za letošnje leto.

Enej Logar bo v razredu supersport 600 branil naslov državnega prvaka.

Predsezonska testiranja in treningi so pokazali, da na slovenski motociklistični sceni ne manjka hitrih dirkačev. Zelo hiter je bil novinec v razredu supersport Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten), ki bi letos lahko papirnatim favoritom pošteno mešal štrene. Enako kot Kantar Božič se bo v višji kategoriji preizkusil tudi Gašper Hudovernik (Moto Klub Grading), ki je prejšnja leta vozil v razredu supersport 300. Letošnja sezona bo osiromašena za Grego Žusta, ki je bil lani, z eno zmago, tretji v državnem prvenstvu v kategoriji supersport 600, saj se je odločil za tekmovalni premor. Slovenski javnosti se bosta premierno v državnem prvenstvu predstavila Francoz Romain Michel Teffot (2n’race) in Kevin Haller (AMD Tržič) iz Podljubelja, sicer stari znanec predvsem amaterskih dirk.

Mladi Etien Kantar Božič bi bil lahko letos v razredu supersport 600 trn v peti favoritom, če gre soditi po časih, ki jih je dosegal na zimskih testiranjih.

V letu 2023 je na koledarju državnega prvenstva Slovenije 6 dirk, ki bodo na štirih različnih dirkališčih, in sicer na Grobniku, Pannonia Ringu, Slovakia Ringu in v Brnu, vse pa bo organiziralo društvo 2n’race. Sezona se bo končala 8. oktobra 2023, ko se bodo voznice in vozniki znova merili na progi na Grobniku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here