Odkar so pri korejskem proizvajalcu vozil začeli slediti filozofiji »združenih kontrastov«, so trgu servirali kar nekaj avtomobilov, ki so razdvajali javno mnenje. Ta mesec bo luč sveta uzrl model, ki nosi ime EV9 in s svojo ekstravaganco ponovno preizkuša okuse kupcev. Pri znamki so že popolnoma razkrili njegovo podobo.

Leta 2021 so Korejci konceptnega EV9 postavili na ogled na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, manj kot leto in pol kasneje pa je razkrito serijsko vozilo, ki se od konceptnega razlikuje le malenkostno.

Oblikovno od koncepta odstopa minimalno.

EV9 omogoča prevoz do sedmih potnikov, tehnični podatki pa zaenkrat ostajajo skrivnost. Vemo le, da največja električna Kia temelji na platformi E-GMP.

Prednji del so pri znamki poimenovali »digitalni tigrov obraz«, njeno bistvo pa so navpični žarometi. Oblika je sicer mišičasta z izrazito širokimi zadnjimi blatniki. Vratne kljuke so potopne, zato avtomobil izpade bolj elegantno in prefinjeno. Futurističen je tudi dizajn zadka, na katerem luči objemajo prtljažna vrata.

Posebnost kabine je “lebdeča” armaturna plošča.

V drugi vrsti bo lahko uporabnik izbiral med dvema ali tremi sedeži. V prvem primeru se bosta sedeža lahko tudi obrnila za 180 stopinj. Pred voznikom je nameščena »lebdeča« armaturna plošča, ki je opremljena z dvema 12,3-palčnima digitalnima zaslonoma – eden je pred voznikom, drugi pa na osrednjem delu. Med njima je nameščen še en 5-palčni zaslon, ki je namenjen upravljanju ključnih funkcij vozila.

Več informacij proizvajalec za zdaj ne razkriva – preostali detajli glede pogona in tehnologij bodo razkriti konec tega meseca.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here