Pri nemškem podjetju, ki je specializirano za predelavo Mercedesovih najprestižnejših modelov, so predstavili novo “beštijo”. Brabus 800 Adventure XLP Superblack je tako imenovani pick-up, ki združuje svet prestiža, hitrosti in brezpotij. Pri proizvajalcu so ga poimenovali tudi »Go-anywhere Pickup« (torej – pojdi kamorkoli).

Pri Brabusu so kot osnovo ponovno vzeli Mercedesa-AMG G63, ga odeli v barvo Obsidian Black ter ga oplemenitili z za Brabus značilnimi črnimi in karbonskimi detajli. Na streho so namestili prtljažnik, prostor v kesonu so namenili rezervnemu kolesu, na sprednjem odbijaču pa najdemo vitel. Na novo razvit izpušni sistem iz nerjavečega jekla se ponaša s karbonskimi obrobami, aktivno nadzorovanimi ventili ter ambientalno osvetlitvijo.

Resnično dodelana je tudi notranjost, kjer kontrast med robustnostjo in eleganco pride še posebej do izraza. V kabini prevladujejo materiali iz ogljikovih vlaken in usnje, ki je zašito in perforirano v obliki školjk ter diamantov, voznik pa ga bo čutil celo pod svojimi nogami. Za dodaten sijaj poskrbijo aluminijasti elementi in analogna ura znamke Panerai Luminor, ki je nameščena v spodnjem delu sredinske konzole.

Težkokategornik ima skupno maso 3690 kg in s pomočjo dvojno prisilno polnjenega V8 motorja razpolaga z močjo 588 kW (800 KM) ter s 1000 Nm navora. S temi atributi lahko zverinski Brabus iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 4,8 sekunde. Za prenos moči skrbi 9-stopenjski samodejni menjalnik, največja hitrost pa je omejena na 210 km/h.

Novi Brabus teren tipa preko gum namenjenim terenski vožnji, ki so nameščene na 22-palčna platišča. Če v enačbo vstavimo še visoko oddaljenost od tal ugotovimo, da se voznik ne rabi bati niti zahtevnejšega terena.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here