Mercedes-Benz je predstavil novo generacijo razreda C, ki prinaša tehnologijo razreda S in raznovrstne pogonske možnosti.

Peta generacija se zgleduje po ostalih modelih tega proizvajalca, predvsem po nedavno prenovljenem razredu E. Dizajn je zdaj nekoliko bolj športen.

Največja sprememba pri merah je v dolžini, kjer je razred C pridobil 6,5 centimetra. Vsa svetila zdaj svetijo v polni LED tehnologiji. Poleg limuzine je na voljo tudi karavan, tokrat pa ne bo različic kupe in kabriolet.

Opcijsko bo na voljo štirikolesno zavijanje, zračno vzmetenje na zadnji osi pa bo na voljo le pri priključnih hibridih.

Razred C za razliko od “zgolj” prenovljenega razreda E prinaša popolnoma novo generacijo notranjosti. Slednja se zgleduje kar po najvišje rangiranem razredu S. Najprej pozornost pritegne velik osrednji zaslon na dotik, ki je na voljo v dveh velikostih.

Motorna ponudba zajema zgolj štirivaljnike – bencinske in dizelske ter priključno hibridno tehnologijo. Vstopni model je C 180, ki ga poganja 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik. Močnejši bencinski motor ima prostornino 2,0-litra. Vse dizelske različice poganja dvolitrski štirivaljnik – vstopni model je C 200 d.

Priključni hibridi bodo zajemali različice z bencinskimi ali dizelskimi motorji. Bencinska opcija je C 300 e, ki jo žene dodaten elektromotor z energijo iz baterije s kapaciteto 25,4 kWh. Opcijsko je mogoče tudi hitro polnjenje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here