Suzuki predstavlja posodobljeno izvedbo križanca S-Cross, ki je leta 2013 nasledil model SX4. Že na prvi pogled je novinec videti oblikovno bolj svež.

Na sprednjem delu avtomobila tako vidimo prenovljeno masko in nove žaromete, pokrov motorja pa je višji. Na boku lahko vidimo poudarjene kolesne loke, nove pa so tudi zadnje luči.

V notranjosti lahko vidimo veliko podobnosti s predhodnikom – volanski obroč, klimatska naprava in prestavna ročica ostajajo nespremenjeni. Novi so merilniki pred voznikom in 9-palčni zaslon na dotik, vmesnik pa je odslej združljiv z Apple CarPlay in Android Auto. Novi S-Cross je ohranil zunanje mere predhodnika, tako pa tudi prostornina prtljažnega prostora ostaja enaka (430 litrov).

Med asistenčnimi sistemi je vredno izpostaviti zaviranje v sili, prepoznavanje prometnih znakov, radarski tempomat z možnostjo popolne ustavitve (pri samodejnem menjalniku) in 360-stopinjski pogled okrog vozila s pomočjo kamer.

Pod pokrovom motorja je 1,4-litrski bencinski motor Boosterjet, ki serijsko deluje v kombinaciji z blago-hibridno tehnologijo in razvije največ 95 kW moči (129 KM). Novinec bo na voljo z ročnim ali samodejnim menjalnikom, ob doplačilu pa bo moč lahko prenašal tudi na vsa štiri kolesa s Suzukijevim pogonom Allgrip.

Proizvodnja bo potekala v Suzukijevi tovarni na Madžarskem. V prodaji ga lahko pričakujemo do konca tega leta, cene pa za zdaj niso znane.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here