Novi križanec je bil oblikovan v skladu s Kijino najnovejšo oblikovalsko filozofijo »Združeni kontrasti«, ki smo jo že spoznali na novih modelih Sportage, EV6 in nedavno predstavljenemu EV9. Za zgled mu je bil konceptni model Kabaniro, ki ga je Kia predstavila leta 2019, poleg uporabe trajnostnih materialov pa je pomemben element tudi izboljšana aerodinamika.

Za svetlobni podpis skrbijo nove, domiselno oblikovane dnevne LED luči, ki ponazarjajo bitje srca. Na strani novega Nira nam pade v oči robustna zaščita, širok C stebriček v drugi barvi pa zaključi zadek avtomobila in se zlije z zadnjimi lučmi.

V kabini prevladujejo čiste linije in reciklirani materiali. Osrednji zaslon, ki ga objema armaturna plošča, je postavljen na isti panel kot zaslon z digitalnimi merilniki pred voznikom, upravljanje s sistemom pa bo potekalo tudi prek velikega vrtljivega gumba in stikal na sredinski konzoli.

Novinca lahko na trgu pričakujemo v začetku prihodnjega leta, na voljo pa bo kot klasični hibrid, priključni hibrid in kot popolnoma električno vozilo.

Hibridne različica Nira uvajajo tudi nov način vožnje, ki ga pri znamki imenujejo »Greenzone Drive Mode«, v katerem avtomobil samodejno prestavlja med klasičnim hibridnim načinom vožnje in izključno električnim načinom na podlagi navigacijskih napotkov in podatkov o zgodovini vožnje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here