Mercedes-Benz je v Slovenijo pripeljal novega kupeja. CLE bo skladno s prihodom nove generacije vozil te znamke v ponudbi zamenjal nekdanji razred E Coupé, obenem pa tudi nižjerangirani model C Coupé.

Gre za avtomobil z dolžino 4,85 metra, kar pomeni, da je od predhodnika E Coupé le malenkost daljši. V primerjavi s klasičnim razredom E ima za 15 milimetrov nižje podvozje, prestižnemu kupeju pa seveda pritičejo tudi stekla vrat brez okvirja. V skladu s kupejevsko obliko okrnjen prtljažnik ima (še vedno dokaj radodarnih) 420 litrov prostornine.

V notranjosti in s tehničnega vidika je CLE povsem soroden novemu razredu E. Klasične različice bodo poganjali štiri in šestvaljni motorji. Različice 200, 200 4Matic in 300 4Matic poganja štirivaljni turbobencinski motor, različico 450 4Matic pa bencinski turbo šestvaljnik. Na voljo je tudi ena dizelska različica – gre za model 220d s štirivaljnim turbodizelskim motorjem. Vsi pogoni so opremljeni z blago hibridno tehnologijo, katere jedro predstavlja elektromotor z močjo 17 kilovatov.

Zanimivosti s seznama tehničnih priboljškov predstavljajo predvsem krmiljenje zadnje osi (do 2,5 stopinje), opcijski digitalni žarometi s projekcijo ter pametni parkirni asistent, ki si lahko zapomni do 100 metrov poti in samodejno parkira. CLE Coupé lahko vleče prikolico do 1800 kg obremenitve.

Na voljo je tudi športna različica CLE 53 AMG s 3,0-litrskim šestvaljnim turbobencinskim motorjem, ki ima 330 kW moči (449 KM) in lahko do stotice pospeši v vsega 4,2 sekunde. Uvoznik je za letošnje leto napovedal tudi prihod kabrioleta, hibridnega pogona ter še zmogljivejše AMG različice z oznako 63.

Cena za vstopno različico CLE 200 Coupé znaša vsaj 63.290 evrov, za osnovno dizelsko različico boste morali odšteti 2.100 evrov več, za osnovno različico s štirikolesnim pogonom (4Matic) 2.300 evrov več, različica 450 4Matic s šestvaljnim motorjem pa stane že 84.990 evrov. Osnovni AMG je na voljo za okroglih 100 tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here